Aba Güreşi Hakem Semineri Yapıldı

Voleybol, basketbol, futsal, korfbal gibi spor dallarında ülke çapında büyük başarılar sergileyen Üsküdar Üniversitesi bu yıl Basketbol, futbol ve korfbolda birinci lige çıkmıştır.

Aba Güreşi Hakem Semineri Yapıldı

Bunun yanı sıra Judo, Karate, Tekvando, Aikido, Kikboks ve Aba Güreşi gibi mücadele sporları da giderek önem kazanmaktadır. Üniversitede özellikle mücadele sporları dallarında Dünya çapında, yüksek Dan dereceli hoca veya antrenörler bulunmaktadır. Sayıları on beş bine varan öğrenci sporun her dalı için büyük potansiyeldir.

Son yıllarda Türkiye’de süratle yayılan bir spor dalı da Aba Güreşidir. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile Üsküdar Üniversitesi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek’in büyük gayretleri ile Aba Güreşi Tüm illerimize yayılırken, ayrıca Dünyaya da tanıtılmış, uluslararası antrenör ve hakem kursları düzenlenmiş, 50 kadar ülkede de Federasyonları kurulmuştur.

  

Merkezi Hatay olan Aba Güreşi için yılda birkaç kez Türkiye şampiyonası yapılmaktadır. Bu şampiyonalardan biri, Hatay’ın Anavatana katılışının zafer törenleri günlerinde ve festival kapsamı içinde yapılmaktadır. Bu yıl 23 Temmuzda 80. Yıl kutlamaları yapılacaktır.

Bunun için 20-21 Temmuz günleri Hatay Büyükşehir Belediyesi spor kompleksinde yer alan Mersah’ta (Aba Güreşi özel yarışma alanı) yapılacak Türkiye şampiyonasına yaklaşık 30 ilden 1200 sporcunun katılması beklenmektedir. Bu yarışmaların bir amacı da 1 Eylül günü yine aynı yerde yapılacak olan Dünya Şampiyonasında yarışacak sporcuların seçilmesidir.

 

Dünya Şampiyonasına Moğolistan’dan Amerika’ya 50 kadar devlet tam takım olarak kayıt yaptırmıştır. Bu şampiyona ile Hatay ve Türkiye her yönü ile dünyaya tanıtılmaktadır. Şampiyonalarda adaletli ve hakkaniyetli yönetim, hakemlere bağlı olduğu nedenle yıl içinde Hatay ve İstanbul’da pek çok hakem semineri yapılmıştır. 10-12 Temmuz Günleri de Başkan Prof. Dr. İbrahim Öztek ile MHK. Üyesi Ali Yalçınkaya yönetiminde Üsküdar Üniversitesinde düzenlenen hakem semineri ile diplomalarını alan genç hakemler, Uluslararası Hakem ordusuna katılmıştır.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 16.07.2019 09:48
  • Salı 21.2 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.2 ° / 12.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 14.6 ° / 10.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.