Açık Hava Müzesi yoğun ilgi görüyor

Anadolu medeniyetlerinin eşsiz mimari eserlerinin 25’te 1 oranında küçültülerek sergilendiği Dokumapark’taki ‘Kepez Açık Hava Müzesi’ yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Açık Hava Müzesi yoğun ilgi görüyor

Kepez Belediyesi’nin halkın kullanımına kazandırdığı Dokumapark’taki ‘Kepez Açık Hava Müzesi’, Antalyalıların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerinde büyük beğenisini topluyor. Dokumapark’ta 10 bin metre karelik alanda oluşturulan müzede, Anadolu uygarlıklarına ait 84 adet eser sergileniyor. Kent belleğinde iz bırakan tarihi Dokuma alanındaki müzede, Türkiye’nin önemli mimari eserlerinin 25’te 1 oranında küçültülmüş hali yer alıyor. Her yaşa hitap eden Kepez Açık Hava Müzesi, Antalyalıların yanı sıra yerli ve yabancı turistler tarafından da büyük ilgi görüyor.

Anadolu’dan 84 kıymetli eser

Kepez Açık Hava Müzesi’nde; Anıtkabir, İstanbul Haydarpaşa Garı, Konya İnce Minareli Medrese, İstanbul Soğukçeşme Sokağı, Konya Karatay Medresesi, Sivas Gökmedrese, Konya Mevlana Dergahı, İzmir Artemis Tapınağı, İzmir Selçuk İsa Bay Cami, İzmir Meryem Kilisesi gibi çok kıymetli 84 eser bulunuyor. Müze,  ziyaretçilere Türkiye’nin 81 iline gidilerek görülmesi gereken tarihe tanıklıkmış etmiş eserleri bir arada sunuyor.   Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘Konyaaltı Sahilini Düzenleme Projesi’ kapsamında tahliye etme kararı aldığı Minyatür Kent Parkı Alanı(Minicity), Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün girişimleriyle Dokumapark’a kazandırılmıştı. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 29.08.2021 01:55
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.