Aksu Festivalinde Muhteşem Kutlama

Karadeniz’in gözde şehirlerinden biri olan Giresun’da yaklaşık 4 bin yıldır kutlanan, hicri takvime göre ve halk arasında Mayıs 7’si olarak bilinen festivalin bu yıl 41.’si yapıldı. Aksu Deresi’nin Karadeniz’le birleştiği noktada

Aksu Festivalinde Muhteşem Kutlama

Aksu festival alanında halk oyunları ekiplerinin seremonisi ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Kerim Aksu, binlerce yıl ötesine dayanan doğanın uyanması ve baharın gelişini müjdeleyen bu geleneği yaşatacaklarını belirterek,” 4 bin yıllık geleneğimiz ve bu geleneği sürdürmek, geleceğe taşımak istiyoruz. Festivale katılan tüm dostlarımıza ve hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bugün burada sacayaktan geçeceğiz, dereye taş atacağız ve dilekler tutacağız. Dileğimiz barış olacak kardeşlik olacak, sevgi olacak. Dünya da savaşların sona ermesini ve tüm insanların barış içinde yaşamasını istiyorum. Dün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramıydı. Gençlerimizin bayramını tekrar kutluyorum. Hepinize hayırlı Ramazan ayı diliyorum. Buraya katılan herkese tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

 

Tecrübeli sunucu Salih Şahan festival geleneklerini anlatıp,  ev sahibi olarak sacayaktan ilk Başkan Kerim Aksu’nun geçmesini istedi. Başkan Kerim Aksu dileğini şöyle açıkladı, “ Dünya da barış ve kardeşlik içerisinde bir yaşam diliyorum. Huzur diliyorum, güzel bir fındık fiyatı diliyorum. Bir de geçen yılda bizi yalnız bırakmadı, yine aramızda kardeş şehir Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Ekrem Eşkinat abimize tekrar hoş geldiniz diyorum. “

Vali Yardımcısı Rasim Belge sacayaktan geçtikten sonra şunları söyledi; “ 41 yıldır devam eden bu organizasyonu yapan belediye başkanına, belediye çalışanlarına, bizleri yalnız bırakmayan sizlere teşekkür ediyorum. Festivaliniz hayırlı olsun. Vatanımız, milletimiz, çocuklarımız için her şey güzel olsun dileğinde bulundum.“

 

Kardeş şehir Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise sacayaktan geçtikten sonra dileğini şöyle paylaştı, “ Değerli dostlar, sağlık sıhhat içerisinde seneye tekrar buluşmak dileği ile hepinizi saygıyla selamlıyorum.“

Alay Komutanı Albay Bahittin Murat Yakın sacayaktan geçip dileğini şöyle paylaştı, “ Biz askeriz ama savaşın olmadığı, huzurlu bir ortam diliyorum.”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci ise,” Huzurlu bir Giresun, huzurlu bir Türkiye ve Giresun’un turizm cenneti olmasını diliyorum.”

Festivale bu yıl katılan Ukrayna, Gürcistan Batum, Gürcistan Tiflis, Tekirdağ Süleymanpaşa, Bursa Osmangazi, İzmir ve Giresun halk oyunları ekiplerinden birer dansçıda sacayaktan geçip dilekte bulundular.

Aksu Deresi’nin Karadeniz’le birleştiği noktaya gelen Başkan Kerim Aksu ve misafirleri dereye 7 çift 1 tek taş atıp, “ derdim belam denize “ deyip dilek tuttular.

Aksu festival alanında halk oyunları ekipleri gösterilerini sunduktan sonra mahalli sanatçılar konser verdi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 22.05.2018 01:13
  • Perşembe 23.2 ° / 15 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.