BAŞKAN AYDIN: YILDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Bu yapılanların; Müslümanların Kudüs'e gitmelerini engellemek için psikolojik baskı ve yıldırma çabaları olduğunu vurgulayan Başkan Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü;

BAŞKAN AYDIN: YILDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Kudüs'e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran'da Türkiye'ye dönmek için gittiği Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alınan Ebru Özkan'ın ailesini ziyaret etti.

 

Kudüs'e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran'da Türkiye'ye dönmek için geldiği Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda terör devleti İsrail tarafından alıkonulan Ebru Özkan'ın ailesini ziyaretiyle ilgili olarak Başkan Aydın şunları söyledi:

 

“Ebru Özkan'ın Ebru kızımızın ailesinin Eyüpsultan'da yaşadığını duyunca ziyaret edip kendileriyle görüştüm. Gerçekten çok nitelikli, kaliteli insanlar. Mütevazi ama onurlu, kişilikli bir yapıya sahipler. Her bir aile bireyi tam anlamıyla Anadolu insanı.

Abimizin iki oğlu iki kızı var. Her biri güzel eğitim almış hayırlı evlatlar. Aileyi tebrik ettim. Duruşlarıyla, tavırlarıyla gerçekten metin, soğukkanlı ve kararlı insanlar”

Neticede Ebru'ya yapılan aslında gözdağı vermek için yapılan bir şey. Bir daha gelmesinler diye, yıldırmaya çalışıyorlar. Ebru kızımız Ramazan ayında her Kadir Gecesi'ni Kudüs'te geçiriyormuş.

 

Bu sene de aynı şekilde bir turla gitmiş. Dönüşte bir bahaneyle alıkoymuşlar. Kızımın tek bir kılına zarar geleceğini düşünmüyorum. Ama biraz uğraştıracaklar, psikolojik olarak yıldırmaya çalışacaklar.

 

Önümüzdeki pazartesi günü mahkemesi varmış. İnşallah tahliye olur ve yurda döner. Ben aileyi tanımaktan dolayı çok memnun oldum. İnşallah bir daha ziyaret edeceğim. Devletimiz, Dışişleri Bakanlığımız ve elçiliğimiz kanalıyla konunun çok yakın takipçisi.

 

Dışişleri Bakanımız bizzat iki defa aramış aileyi. Dolayısıyla yapılması gerekenler konusunda devletimiz sonuna kadar takip ederek gereğini yapıyor. İnşallah bu süreç güzel bir şekilde sona erecek ve kızımız da evine dönecek”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 29.06.2018 13:30
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.