Başkan Küçükkuru’dan 'İstiklal Marşı' Mesajı

İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Küçükkuru’dan

İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 2021 yılının Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “İstiklal Marşı Yılı” olarak kabul edildiğini belirten Başkan Küçükkuru, “Gururun 100’üncü yılında, ‘Vatan Şairimiz’ Mehmet Akif Ersoy ve tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. 

İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Milli Marş’ olarak kabul edilmesinin 100’üncü yıl dönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “İstiklal Marşımız, milletimizin inancının, azminin ve imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, mısralara dökülmüş halidir. ‘Vatan Şairimiz’ Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı ile yüce Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği azmini, hür yaşama iradesini ve eşsiz kahramanlık ruhunu en güzel şekilde dile getirerek ölümsüzleştirmiştir.  İstiklal Marşımız, tarihte milli vicdanların direnişini, vatan sevgisinin dirilişini ve yüreklerin bir oluşunu simgeleştirmiştir. İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Milli Marş “olarak kabul edilişinin 100. Yıl dönümünü kutluyor, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Marşı’nı kabul eden TBMM üyelerini, İstiklal Savaşı şehitlerimizi, gazilerimizi ve Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, şükran ve minnetle anıyorum”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 12.03.2021 09:14
  • Perşembe 20.1 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.