Bebeklerde nasıl emzikler tercih edilmeli?

Emzik kullanımı, çoğu anne için soru işareti. Anneler sıklıkla bebekler için ‘emzikler kötü bir alışkanlık mı, yoksa zararsız yardımcı bir ürün mü?’ sorusuyla karşı karşıya kalıyor. Gelişen teknoloji sayesinde bebek fizyoloj

Bebeklerde nasıl emzikler tercih edilmeli?

Bebeklerin emme ihtiyacını gideren ve onları güvende htiren emzikler, sahip olduğu özelliklere göre farklılıklar gösteriyor. Uç yapıları, boyutları ve üretildiği malzemeye göre kendi içinde çeşitlere ayrılan emzikleri seçerken, bebeklerin diş ve damak gelişimini olumsuz etkilemeyecek bir ürün tercih edilmesi önem taşıyor. Son dönemde tamamı silikondan yapılmış emzikler anneler tarafından daha fazla tercih ediliyor. Wee Baby ailesine yeni katılan “Silikon Emzik” hafif olmasıyla 0-6 aylık bebekler için ideal. Seçilecek emziğin “air sistem”e yani hava alan bir sisteme sahip olması, emziğin bebeğin emme hareketiyle uyum sağlamasına destek oluyor.

 

Hafif ve yumuşak silikon emzik

Geliştirdiği ürünleriyle bebeklerin sağlıklı ve huzurlu bir şekilde büyümesine önem veren Wee Baby’nin kelebek tasarımlı tek parça silikon emziği, bebeğin emziği emerken burnunun açık kalmasını ve rahat hava alabilmesini sağlıyor. Hafif ve yumuşak yapısıyla özellikle yeni doğan bebekler için doğru bir tercih olacak.

 

Emzik seçerken nelere dikkat etmeli?

Emzik seçerken en önemli iki nokta, emziğin ortodontik olması ve bebeğinizin yaşına uygun olması. Emziğin yapıldığı maddeye göre kauçuk ve silikon olarak üretilen emziklerin daha hijyenik ve kokusuz olması nedeniyle en fazla silikon emzikler tercih ediliyor. Emzikler uçlarına göre de farklılık gösteriyor. Yuvarlak veya kiraz uçlu olarak adlandırılan ve annenin meme ucuna benzeyen emzik uçlarının yanı sıra ortodontik yapısı ile bebeğin diş ve damak gelişimine uyumlu damaklı emzik uçları bulunuyor. Emziğin hafif olması, emziğin bebeğin ağzından düşmemesi için önemli bir kriter. Bebeğiniz uyurken kullandığınız emziğin sap sesi çıkarmaması da bebeğin uykusunun bölünmemesine katkı sağlayacak.   

 

 

 

 

 

 

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 29.12.2018 11:36
  • Perşembe 20.1 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.