Beylikdüzü Çerkes Kültürü

Beylikdüzü Çerkes Kültürünü İliklerine Kadar Hti

Beylikdüzü Çerkes Kültürü

Çerkes Kültür Evi, Yaşam Vadisi 2.etapta Adigey Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kumpilou Murat ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın katılımıyla gerçekleşti. Açılışta konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık ve Adigey Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kumpilou kardeşlik mesajları verdi. Açılışın ardından Adigey Cumhuriyeti’nin ünlü grupları Namles ve İslamey’in  eşsiz dans ve müzik şöleniyle Çerkes ruhu tüm Beylikdüzü’nü sardı.

 

Büyük bir coşkuyla halkın hizmetine giren Yaşam Vadisi 2.etap, ilk açılışını Çerkes Kültür Evi ile yaptı. Çerkes kültürünü yaşamak ve yaşatmak adına Yaşam Vadisi’nde kapılarını açan Kültür Evi’nin açılışı Adigey Cumhurbaşkanı Murat Kumpilou, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Podyelışev, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ve Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Yıldız Şekerci, Çerkes Kültür Evi Başkanı Ömer Çötük’ün katılımı ile gerçekleşti. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat  Çalık açılış konuşmasında Çerkes kültürünü yaşatacak olmalarından dolayı mutluluğunu paylaşırken Cumhurbaşkanı Kumpilov’da aynı duygularla iki ülke arasında güzel bağlar kurmak adına çalışacaklarını belirtti.

 

“Çerkes kültürü Yaşam Vadisi’nin en önemli noktalarından birinde yaşayacak”

 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık açılış konuşmasında, “Doğmuş olan tüm insanların kardeş ve arkadaş sayılmaları fikriyle yola çıkan binlerce kültürün tüm unsurlarının harmanlanmış olduğu bir memlekette yaşıyoruz. Bu nadide parça bizim için çok kıymetli olan Yaşam Vadisi’nin en önemli noktalarından biridir. Çerkes kültürünün bizle iletişim halinde, öğreneceğimiz birçok kavramı içinde bulunduruyor olmasının verdiği mutlulukla burada ki kültür evinin açılışını gerçekleştirdik. Çerkes kültürü adına çok dramatik olaylar yaşanmıştır. 21 Mayıs yaklaşırken karanlığı simgeleyen bu gün için bir anıtı da inşallah burada hayata geçireceğiz. Bugün bu açılışı yapmaktan onur duyuyorum. Başta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere açılışta emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

Namles ve İslamey konserine büyük ilgi

 

Açılışın ardından Beylikdüzü  Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Adigey Cumhuriyeti’nin ünlü gruplarından Namles ve İslamey konserine ilgi oldukça büyüktü. Eşsiz bir görsel şölen tadında geçen dans gösterilerinin yanı sıra müzik şöleni de izleyenler tarafından büyük ilgi ve coşkuyla takip edildi. Program sonunda Çerkesçe “Merhaba” diyerek coşkulu kalabalığı selamlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Adigey Cumhurbaşkanı Kumpilou Murat’a çiçek ve plaket takdiminde bulundu. 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 29.04.2019 12:34
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.