Binlerce gecekondu yıkıldı

2009’da gecekondu yerleşim yeri olan Hüsnü Karakaş Mahallesi’ni, bugün modern şehirleşmenin ve konforlu konutlarının olduğu bir çehreye kavuşturduklarını söyledi.

Binlerce gecekondu yıkıldı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, göreve geldiği 2009’da gecekondu yerleşim yeri olan Hüsnü Karakaş Mahallesi’ni, bugün modern şehirleşmenin ve konforlu konutlarının olduğu bir çehreye kavuşturduklarını söyledi.

Kepez Belediyesi, önceki yıllarda tapu ve imara ilişkin sorunları çözerek gecekonduların yerine site tarzı binaların yapılmasını sağladığı Hüsnü Karakaş Mahallesi’nin yollarını da modernize ediyor.
Yeni yol yapımının sürdüğü mahallede, altyapı çalışmaları tamamlanan sokaklar da sıcak asfaltla kaplanıyor. Sıcak asfalt serimi mahallenin, Elmalılı Hamdi Yazır, Fatin Rüştü Zorlu, Kır Çiçeği ile Hasan Polatkan caddeleri arasında kalan sokaklarında gerçekleştiriliyor. Mahallede, 90 bin metrekare alana 18 bin ton sıcak asfalt serilecek. Yağmurlu günlerde olumsuz bir durumun yaşanmaması için de mahallenin 3573, 3575, 3581 sokakları ile Hasan Polatkan Caddesi’nde 1090 metre uzunluğunda yağmur suyu drenaj hattı inşa edildi.
Başkan Hakan Tütüncü de, bürokratlarıyla mahallede devam eden yol yapım ve asfaltlama çalışmalarını denetledi. Mahalle sakinlerinin yol hizmetinden dolayı teşekkür ettiği Başkan Tütüncü, yapımı süren yollarda ve asfalt serilen sokaklarda yürüyerek yapım kalitesini kontrol etti.
Mahalleliden yol teşekkürü
Fen İşleri Müdürlüğü çalışanlarına kolaylıklar dileyen Tütüncü, açıklamasında Kepez ilçesinde muhteşem ve baş döndürücü bir şehirleşmenin gerçekleştiğini söyledi.  Tütüncü, “2009'dan bu yana dönemlerimiz, baştanbaşa şehrin gecekondularının ortadan kalktığı, modern yapılar ile buluştuğu bir başkalaşım, değişim, gelişim ve güzelleşme zamanı oldu.” dedi.
Hüsnü Karakaş Mahallesi muhteşem oluyor”
Bu güzelleşmenin, değişimin en güçlü hissedildiği yerlerden birisinin de Hüsnü Karakaş Mahallesi olduğunu aktaran Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti:  “Bu mahallede önce mülkiyet sorunları çözüldü. Sonra alt yapılarla ilgili çalışmalar yapıldı. Daha sonrasında binlerce gecekondu kaldırılarak, mahalleye imara uygun son derece modern yapılar geldi. Şimdi de altyapıları tamamlanmış bu bölgenin yolları açıldı, açılıyor. Yollar daha da güzelleştiriyor.  Gerçekten Hüsnü Karakaş Mahallesi, muhteşem bir bölge haline geldi.” ifadesini kullandı.
“Hüsnü Karakaş’ı, modern bir çehreye kavuşturduk”

Tütüncü, 1 yıl öncesine kadar altyapı sorunları olan mahalleyi, sıcak asfalt çalışmasıyla bambaşka bir seviyeye taşıdıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “2009’da göreve geldiğimizde kelimenin tam anlamı ile bir gecekondu mahallesi olan Hüsnü Karakaş, bugün modern şehirleşmenin, konforlu konutlarının olduğu bambaşka bir çehreye kavuştu. Tabii burada ilk önce mülkiyet sorunlarını çözdük. Tapuları verdik. Daha sonra bu imara uygun modern mahalle kuruldu. Sonrasında altyapıları yapıldı. Şimdi de son derece güzel asfaltlar serildi ve böylesi bir görüntü ortaya çıktı. Aslında binlerce gecekonduyu kaldırmış olmanın ve bu mahallede baş döndürücü bir değişimi, gelişimi meydana getirmiş olmanın tarifsiz mutluluğu içerisindeyiz. Bu başarıda imzası olan bütün arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah güzel günler Kepez’i, Hüsnü Karakaş Mahallesi’ni bekliyor.”

Hastane, bölgesine ciddi bir değer kazandırdı
Kepez Devlet Hastanesi’nin, Hüsnü Karakaş Mahallesi’nde olduğunu anımsatan Tütüncü, “Kepez Devlet Hastanesi ilçemiz için bir hayaldi. Uzun yıllar çalıştık. Sabırla işin üzerine gittikçe neticeyi gerçekleştirdik. Türkiye'nin ilk akıllı hastanesi olan Kepez Devlet Hastanesi muhteşem bir yatırım oldu.  Hastane,  Hüsnü Karakaş Mahallesi ile çevresindeki birçok mahalleye,  cazibe ve değer kazandırdı. “ açıklamasını yaptı.
Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, yeni yaptıkları yolların, alt ve üstyapı çalışmalarının, bölgeye kazandırdıkları sosyal tesislerin, yeni yeşil alanların, kamu binalarının bölgeye hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Tütüncü, “Kepez’i, Hüsnü Karakaş Mahallesi’ni çok daha güzel günler bekliyor.” diyerek açıklamasını tamamladı.
Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri de, mahalledeki asfalt çalışmasını en kısa sürede tamamlayacaklarını, daha sonra asfalt serili sokakların kaldırımın yapacaklarını ifade ettiler.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Anahtar Kelimeler: kepez belediyesi
Tarih: 05.06.2021 17:25
  • Cuma 21.6 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.