'Cumhureli' Hizmete Girdi

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek'in seçim vaatleri arasında yer alan 'Cumhureli Projesi' hizmete girdi. İşlek, konuşmasında Cumhureli projesinin detayları ve hizmet binasında hangi hizmetlerin verileceği anlattığı açılış konuşma

Açılışa Korkuteli İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit, Elmalı Belediye Başkan Halil Öztürk, Burdur Söğüt Belediye Başkanı Ayhan Yurdasiper, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hilmi Durgun, Ülkü Ocakları İl Başkanı Dr. Ünsal Yılmaz Yeşildal, siyasi parti ilçe Başkanları ve Yöneticileri, Korkuteli resmi ve özel kurum amirleri ve müdürleri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışlarda genel olarak heyecanlanmadığını, ama bu projede çok heyecanlandığını belirten İşlek, "Ben genel olarak açılışlarda, konuşmalarımda heyecanlanmam. Ama bu proje benim elimi, ayağımı titretiyor. Çünkü, uzun yıllardır danışmanlık yaptığım dönemlerde, bu tür projeleri, bir çok Belediyemize kurmak bana nasip oldu. Ama insanın kendi memleketi, kendi anneleri, babaları, çocukları, engellileri, kendi Belediyesi olduğu zaman eli ayağı titriyor." dedi.

"Evde Sağlık Ve Bakım Hizmetleri"

Projenin ilk ayağının evde sağlık ve bakım hizmetleri olduğunu ifade eden Başkan İşlek, "Projemiz, isim itibari ile Cumhur, Cumhur'un eli, Cumhur'a uzanan el. Dolayısıyla bu ekip Cumhur'un ekibi olacak, Cumhur'a hizmet edecek. Logomuzda da görüldüğü üzere, milletimizle, Devletimizle, Belediyemiz, halkımız, muhtarlarımız, gönüllülerimiz ile birlikte bu projeyi yavaş yavaş büyüteceğiz. İnşallah 1,5-2 yıl içinde, Türkiye'nin en iyi, en sağlıklı işleyen, en vicdani, en adaletli, projesi haline getireceğiz. Şimdilik proje 4 ana koldan oluşuyor. Bir tanesi evde sağlık ve bakım hizmetleri. Herhangi bir Sosyal güvencesi olmayan, maddi durumu yerinde olmayan, yatalak hastalarımız, ağır hastalarımız, amcalarımız, teyzelerimiz, bundan sonra bire bir evlerinde, doktorumuz, hemşiremiz ve ATT'miz ile, ambulansımızla, 7-24 Belediyemiz ücretsiz bir şekilde onlara evlerinde bakacaklar. Tabii burada en büyük paydaşlarımız, İlçe Sağlık Müdürlüğümüz, Devlet Hastanemiz ve Özel Hastanelerimiz olacak." şeklinde konuştu.

"Engezgin Taksi"

İlçedeki engelli vatandaşların 7-24 hizmetinde olacak "Engezgin taksi" ile engellerin kaldırılacağına dikkat çeken Ömer İşlek, "İkinci kolumuz, engellilerimizle ilgili. Bir taksimiz var, biz onun üzerine "Engezgin taksi" yazdık. Ücretsiz bir şekilde engellilerimiz 653 00 00 numaralı telefonu arayacaklar, akraba gezmesi, gezmek istiyorum, alış-veriş yapmak istiyorum, sınavıma gitmek istiyorum diyecekler, biz de onları evlerinden alacağız, alış-veriş yapmak istiyorlarsa arkadaşlarımız yardımcı olacak, alış verişlerini yaptıracağız. Gezmek istiyorlarsa, gezdirip, dolaştıracağız. Ama onları evde bağımlı halde bırakmayacağız. Artık onların da ücretsiz bir taksisi var." dedi.

"Kişisel Bakım Ve Ev Temizliği"

Belediye Başkanı Ömer İşlek, projenin 3. ayağının kişisel bakım ve ev temizliği olduğunu belirterek, "Üçüncü olarak; kişisel bakım ve ev temizliği. Burada da, bir şekilde kendisinin, evinin temizliğini bakımını yapamayan. Tek başına yaşayan teyzelerimiz, dedelerimiz, muhtaçlar olabilir. Onların ücretsiz bir şekilde periyodik bakımları yapılacak. Bir sistem dahilinde, 15 günde bir, ayda bir, durumuna ve kirlenme oranına göre, ücretsiz bir şekilde, halısından, camına, çerçevesine kadar, inşallah ücretsiz bir şekilde yaşlılarımızın evlerini, köyümüzde, kentimizde, temizlemeye başlayacağız. Ev temizlenirken, aynı ekibin içerisindeki diğer bir arkadaşımız da, o amcamızı veya teyzemizi alacak, 1071 Selçuklu hamamımıza götürecek, yıkatacak, tıraşlarını yaptıracak, bakımlarını yaptıracak, akşam hem kendisi, hem de evi tertemiz olarak, evine dönecek." şeklinde konuştu.

"Etüd Evleri"

Projenin son ayağını Etüd Evlerinin oluşturacağını ifade eden Başkan Ömer İşlek, "Dördüncü kolumuz ise Etüd Evleri olacak, ama ismi Etüd evi. Merkezdeki 6 mahallemiz, artı İmrahor ve Kargalık olmak üzere 8 mahallemizde başlangıç olarak 2020'de başlayacak. Malumunuz, anne-baba çalışıyor. Çocuklar 3'te, 3,5'ta okullarından çıkıyor, babaannesinde, dedesinde, komşusunda kalıyor. Kışın dışarıda kalıyor, anne-babanın işten dönmesini bekliyorlar. Artık her mahallenin merkezinde bir "etüd evimiz" olacak. Salonu sınıf şeklinde dizayn ediliyor. Bir odası çocuk kitaplarının olduğu kütüphane şeklinde olacak. Bir odası ders çalışmaları için, internet ve bilgisayar odası olacak. Bir de o Etüd evinin sorumlusu, Belediyemiz bünyesindeki öğretmenimiz olacak. Artık çocuklarımız okuldan çıktığında, kendi mahallesindeki etüd evinde annesini, babasını beklerken, öğretmen nezaretinde derslerini çalışabilecek. Anne, babası da iş çıkışında, gelip etüd evinden çocuğunu alacak. Tabii, burası aynı zamanda sabahtan 15.00'e kadar, o mahalledeki okuma yazma bilmeyenlere, okuma yazma öğretilecek. Yine cumartesi ve pazar günleri de, bu etüd evlerini kullanacağız. İmkanı olmayan, ortaokul ve lise öğrencilerimize, gönüllü, emekli öğretmenlerimizle sınavlara hazırlanacaklar. Maalesef, ülkemizde tecrübelerimiz, emeklilerimiz, iki yerde ölümü bekliyorlar. Birisi camilerde, diğeri kahvelerde. 30-35 sene öğretmenlik yapmış emeklilerimizi tek tek her mahallede bulacağız. Onlara senin mahallende etüd evi var, fakir fukara çocukları var, onlara "cumartesi-pazar 1-2 saatini ayırıp ders verirmisin?" diyeceğiz. Eminim ki, Korkuteli'de yaşayan bütün emekli öğretmenler kendi mahallesindeki etüd evlerinde fakir fukara çocuklarımıza eğitim vereceklerdir." dedi.

"Sosyal Doku Projesi"

Ana ayağının ise Sosyal Doku projesi olduğunu belirten başkan İşlek, "Bunları yaparken Sosyal Doku projemizi de yaparak başlayacağız. Yaklaşık 90 soru olan bir form ile, Sosyal Doku tarama ekibimiz, yine köylerden başlayarak, toplam çözüm ekibiyle birlikte, tüm hanelere girecek, o hanelerdeki gelişmişlik düzeyi, evin durumu, yemesi, içmesi, imkanları nedir, engelli var mı, kan grubu, doktorluk bir durumu var mı, yok mu bu anketle ortaya çıkacak. Alınan cevaplar direk merkezimize giriş yapılacak, buradaki arkadaşlarımız da süzgeçten geçirecek. İnşallah 1,5 yıl sonra herhangi bir mahallemizdeki engelli bireyleri çıkar dediğimizde çıkartabileceğiz. Bu şekilde Korkuteli'de çok farklı bir Sosyal Belediyeciliği oturtmuş olacağız. Ekibimiz, her gittiğimiz ev, bizim kendi annemizin, babamızın evi olabilir, düsturu ile hizmet verecek. Her engelli, bizim ailemizden birisi olabilir. Her gittiğimiz ev bizim evimizdir. Korkuteli'deki Cumhureli projesinin ekibinin elidir. cumhureli.com sitesinden projeyi takip edin. Gerçekten ihtiyaç sahibi olup, bizim kaçırdığımız olursa, lütfen sizler, bildirin. Az laf, çok iş" şeklinde konuştu.

 

Durgun, "Ömer İşlek farklı projelerin adamıdır"

Daha sonra söz alan, Milliyetçi Hareket Partisi Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, Korkuteli'de böyle bir projenin hayata geçmesinden mutluluk duyduklarını belirterek, "Milliyetçi Hareket Partisi, milli birlik ve beraberlik ilkesini, en iyi uygulayıcısı olarak Belediyeleri görmektedir. Çünkü Belediyelerimiz, toplumun her kesimini kucaklayan, vatandaşına eşit mesafede olan, en ücra köşedeki vatandaşlarının dahi ihtiyaçlarını bilen. Bunları çözme noktasında mücadeleler veren, Belediyecilik anlayışına sahiptir. Milliyetçi Hareket Partisinin üretken Belediyecilik anlayışında, hizmeti ve toplumsal faydayı, bir arada tutması, vatandaşlar içerisindeki canlılığı ve toplumsal hayat içindeki birlikteliği sağlamaktadır. Bu noktada Belediye Başkanımız Sayın Ömer İşlek beyin, seçim vaadi olarak sunduğu, Cumhureli projesi tam da yukarda saydığım ilke ve esaslara uygun bir şekilde hayata geçirilmiştir. Değerli belediye başkanımız farklı projelerin adamıdır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin "Belediyecilik, dokunmaktır, düşünmektir, hmektir, sorunlara aşkla odaklanmaktır. Belediyecilik gülen yüzdür. Çevresindeki insanlara ilgidir. Kendisine uzanan eli geri çevirmeyen cömertlik ve tüm vatandaşlara eşit mesafede olaraktan hizmetlerin sunulmasını anlatmaktadır. Genel Başkanımızın ifadelerinin içerisinde bulunan tüm bu duygu ve düşünceleri kapsayan Cumhureli projemizin Korkuteli'mize hayırlı olmasını, bu hizmete emeği geçen başta Belediye Başkanımız Ömer İşlek beye ve ekip arkadaşlarına da teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Çimşit, "İnsanı Yücelt Ki, Devet Yücelsin"

Son olarak konuşma yapan, Korkuteli İlçe Kaymakam Ömer Çimşit, "Bizler, Belediyemizin, Başkan beyin, yapmış olduğu, tamamlamış olduğu projeleri ve planlamış olduğu projeleri, yakından takip edip, Korkuteli olarak bu projelerin heyecanını yakından hissediyoruz. Ama Başkan beyin ifade ettiği gibi, bu projenin özel heyecanın, özel mutluluğunu, tüm Korkuteli'nin htiğine inanıyorum. O yönüyle Başkan beye, ekibine, tüm ilçemiz adına teşekkür etmek istiyorum. Hayırlı, uğurlu olsun. Bizim tarihimizden örendiğimiz en önemli şey, "İnsanı yücelt ki, Devlet yücelsin" anlayışıdır. Bu sözün gereği, işte bu proje ile daha bir anlam kazanacaktır. Bugün Türkiye Cumhuriyetinin büyüklüğü, gücü, daha da artacaksa, bayrağımız daha da yükseklerde dalgalanacaksa, biz topluma, insana e yaşlılarımıza saygı duydukça, değer verdikçe, toplumun özürlü, engelli, muhtaç insanlarına değer verdikçe, aile kurumuna değer verdikçe, Devletimiz daha güçlü olacaktır. Bu projede son derece anlamlı bir proje. İnşallah Kaymakamlığımızın kurumlarıyla da, koordineli, irtibatlı, iş birliği içerisinde, insanımızın yüzünde bir tebessüm sağlayabileceksek, ne mutlu bizlere. İnşallah bu güzel binamız ilçemiz insanına çok şeyler katacaktır." şeklinde konuştu.

Dualar Eşliğinde Açılış Gerçekleşti

Konuşmaların ardından Cumhureli Hizmet binasının açılışı Korkuteli İlçe Müftüsü Seli Yazıcı tarafından okunan dualar eşliğinde, açılış kurdelası kesilerek gerçekleşti. Açılış sonrasında Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, bütün davetlilere Cumhureli hizmet binasını gezdirerek, hangi birimde, hangi işlemlerin gerçekleştirileceğini tek tek anlattı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 23.11.2019 17:01
  • Perşembe 23.2 ° / 15 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.