Dünyanın en büyük pankartı Sarıyer'de açıldı

Sarıyer Belediyesi’nin desteğiyle İZEV Vakfı ve Engel Sizsiniz Platformu, Engelliler Haftası kapsamında 'Yaşam Hakkı' için yürüyüş düzenledi. Dünyanın en uzun pankartının taşındığı yürüyüşe 'Yıkılmak zorunda olan zihinlerdek

Dünyanın en büyük pankartı Sarıyer

Sarıyer Belediyesi’nin desteğiyle İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV) ve Engel Sizsiniz Platformu, Sarıyer’de bir rekora imza attı. Engelliler Haftası’nda ötekileştirmeye karşı özel çocukların sesini duyurmak için dünyanın en büyük pankartı açıldı. Engelliler alanında çalışan STK'lar, sivil inisiyatifler ve 'farkındalık' için alanda olan bireylerin katılımıyla 500 metrelik bir pankart üzerine yerleştirilen talepler, toplumun her kesimi ve her yaş grubundan bireyle sırtlayarak taşındı. Dünyanın en uzun pankartıyla Sarıyer Edebiyat Günleri’nin yapıldığı Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’na gelen kalabalık, temsili olarak hazırlanmış duvarı yıktı.

ZİHİNLERDEKİ DUVARI KALDIRALIM

Etkinlikte konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Şu an içinde bulunduğumuz durumda önemli olan, zihinlerimizdeki duvarın kaldırılması. Onları da yaşama ortak etmeliyiz. Bu sorumluluğu yerine getirirsek arada duvar kalmayacak. Onlar ayrı yol, ayrı park istemiyorlar. Aynı yolları, aynı parkları hep beraber kullanmak istiyorlar,” diye konuştu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 23.05.2018 17:34
  • Perşembe 20.1 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.