Dünyanın ilk üç şirketi arasında

Paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı sürdürülebilir iş modeli ile daha yaşanılabilir yarınlar için çalışan CHEP, ürün ve hizmetlerin çevreye olan etkilerini en aza indirmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda gerçekleştirdiği çalışmalar i

Dünyanın ilk üç şirketi arasında

Dow Jones & Company tarafından haftalık Amerikan dergisi olarak yayınlanan Barrons, Calvert Research and Management ile birlikte bir araştırma gerçekleştirdi. 60’tan fazla ülkede tedarik zinciri çözümleri ile hızlı tüketim ürünleri, gıda, içecek ve perakende sektörlerinin iş süreçlerini baştan sona optimize eden CHEP, Barrons Magazine tarafından dünyanın en sürdürülebilir şirketleri listesinde ikinci sırada gösterildi.

 

24 ülkede piyasa değerine göre en büyük bin halka açık şirketin ele alındığı araştırmada, ABD’deki listeyi oluştururken kullanılan puanlama sistemi ve beş paydaş kategorisi ele alınarak şirketler değerlendirildi. Sürdürülebilir kaynak temini ve iş gücü performansı ile takdir edilen CHEP’in faaliyetlerini daha da geliştirmek için gerçekleştirdiği çalışan bağlılık araştırması ve aldığı geri bildirimleri kullanması dikkat çekti. Ayrıca çalışanlarına çevrimiçi eğitim ile birebir koçluk desteği vermesi, atıklardan üretilen paletlerdeki liderliği göz önünde bulunduruldu.

 

Kerestelerin yüzde 99,4’ünü sertifikalı ormanlardan kullanıyor

CHEP aynı zamanda üst üste beşinci yılda da Morgan Stanley Capital International (MSCI) tarafından yapılan araştırmada diğer şirketler arasından daha iyi performans göstererek sektör lideri konumunu korudu. Çevresel, sosyal ve yönetimsel risk ve fırsatlarının tanımlandığı ESG notlarında, rakiplerine kıyasla, bu riskleri nasıl yönettiği ve elde ettiği sonuçlar göz önünde bulundurularak “Altın standardında veri sağlayıcı” olarak kabul gördü. “Ticari Hizmetler ve Ürünler” alanında değerlendirmeye tabi tutulan CHEP, 2018 yılında kullandığı kerestelerin yüzde 99,4’ünü sertifikalı kaynaklardan alması ve 2020 için belirlediği yüzde yüz hedefine yaklaşması nedeniyle tedarik zincirlerinin neden olduğu orman kayıplarını önleyen önde gelen altı şirket arasında yer aldı. 2018 yılında Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) Ticari Hizmet ve Malzemeler alanında en iyi performans gösteren iki şirket arasında bulunan CHEP, böylece üst üste beşinci yılda da DJSI endeksine dahil edilmiş oldu.

 

Ürünleri ve hizmetleriyle sürdürülebilir bir gelecek için çalıştıklarını belirten CHEP Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Serhat Enyüce, “Dünya çapında bir sürdürülebilirlik lideri olarak takdir edilmiş olmaktan büyük onur duyuyoruz. Paydaşlarımız için yarattığımız uzun vadeli ve sürdürülebilir değer, global ölçekteki çalışmamız ve döngüsel iş modelimiz sayesinde gerçekleşiyor. Paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı modelimiz sadece işlerimizi nasıl yaptığımızı değil; aynı zamanda kim olduğumuzu da ortaya koyuyor. Çalışmalarımız sayesinde hem kendi şirketimizde hem de tedarik zincirlerinin her aşamasında doğal kaynak talebi ve işletim maliyetlerini azaltıyoruz.  Bu konuda bir kez daha takdir edilmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 25.05.2019 15:30
  • Salı 21.2 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.2 ° / 12.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 14.6 ° / 10.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.