Ekin Teknoloji’nin tasarımı

Tamamı Türk mühendisler tarafından geliştirilen donanım, yazılım çözümleri ve tasarıma getirdiği yenilikçi bakış açısıyla güvenli şehir teknolojilerine yön veren Ekin Teknoloji, Türkiye'ye bir ödül daha getirdi. Öncü ürünleriy

Ekin Teknoloji’nin tasarımı

Şehirlerin daha güvenli olması için bugüne kadar 100'e yakın kentte 500'ün üzerinde kontrol merkezi kuran Ekin Teknoloji, yenilikçi ürünleriyle dünyanın en prestijli ödüllerini almaya devam ediyor. Geçtiğimiz Nisan ayında Ekin Box Spotter ile tasarım dünyasının Oscar'ı olarak gösterilen Uluslararası Red Dot Tasarım Ödülü'ne layık görülen Ekin Teknoloji, yılın ikinci ödülünü Uluslararası A’ Tasarım Ödülleri'nden aldı.

 

Dünyanın en büyük ve geniş kapsamlı yarışması olarak gösterilen A’ Tasarım Ödülleri'ne bu yıl 100 ülkeden, 99 farklı tasarım disiplininden bin 962 ürün katıldı. Dünya çapında üstün tasarım, teknoloji ve yaratıcılığa sahip en iyi ürün, proje ve servislerin ödüllendirildiği organizasyonda Ekin Teknoloji, akıllı şehir yönetimi için geliştirdiği ve geçtiğimiz ay lanse ettiği Ekin Spotter ile Altın Ödül'e layık görüldü. Kullanılabilirlik, fonksiyonellik, estetik, verim, sürdürülebilirlik ve üstün performans sağlayan ürünlerin ödüllendirildiği 2018 A’ Tasarım Ödülleri, İtalya'da sahiplerini buldu. Ekin Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin ve Yönetim Kurulu Üyesi Suzan Ekin’in birlikte katıldığı ödül töreninde, Ekin Teknoloji'nin modüler yapısıyla bir şehrin ölçümlenebilir her verisini tek bir çatı altında toplama özelliğine sahip ürünü ince ve estetik tasarımıyla öne çıkan Ekin Spotter “Altın Ödül”ün sahibi oldu.

 

Trafik ve şehir yönetiminde dünyadaki gelişmeler, talep ve beklentiler doğrultusunda Türk mühendisler tarafından geliştirilen Ekin Spotter ile kısa sürede böylesi önemli bir ödüle layık görülmelerinden dolayı mutluluklarını dile getiren Ekin Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin, "Uluslararası arenada bir kez daha Türkiye bayrağını dalgalandırmaktan gurur duyduk. Daha önce Ekin Patrol ve Ekin Bike Patrol ile A’ Tasarım Ödülleri'nde gümüş ödüle layık görülmüştük. Bu yıl kazandığımız ödülle yalnızca güvenli şehir teknolojilerine değil, akıllı şehir teknolojilerine yön veren bir şirket olduğumuzu gösterdik" dedi.

 

DÜNYANIN EN PRESTİJLİ ÖDÜLLERİ TÜRK MÜHENDİSLERE

Bu sene 20'nci yılını kutlayan, Türkiye'nin yazılım ihracatı şampiyonu Ekin Teknoloji, güvenli şehir teknolojilerinde bütüncül çözümleriyle dünyanın en prestijli ödüllerine layık görüldü. 2017 yılında ABD'de dünya genelinde sektörünün en yenilikçi ürün ve şirketlerine verilen Golden Bridge Ödülleri’nde, ‘Yılın En Yenilikçi Şirketi’ kategorisinde ‘Altın Ödül’ aldı. Aynı yarışmada, Ekin Teknoloji'nin tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirilen mobil devriye sistemi Ekin Patrol, ‘Yenilikçi Bilgi Teknolojileri Hizmetleri’ alanında ‘Gümüş Ödül’ün sahibi oldu. Dünyanın ilk akıllı devriye sistemi olan Ekin Patrol, daha önce Stevie Ödülleri 'En İyi Ürün', CES Innovation 'Onur Ödülü', German Design 'Jüri Özel Ödülü' ve 'A Design Ödülü' gibi birçok uluslararası ödüle layık görüldü. 2018 yılında Taşınabilir Plaka Tanıma ve Hız Tespit Sistemi, Ekin Box Spotter ile tasarım alanında referans kabul edilen Almanya merkezli Red Dot Tasarım ödülüne layık görülen Ekin Teknoloji, ayrıca European Business Awards’ta “En İnovatif Şirket Ödülü”nü aldı.

 

TRAFİK İHLALİ, SUÇLU VE ÇEVRE ANALİZİNE YAPAY ZEKA TAKİP

Trafik ve şehir yönetiminde dünyadaki gelişmeler, talep ve beklentiler doğrultusunda Türk mühendisler tarafından geliştirilen Ekin Spotter, akıllı şehir yönetiminde yeni bir dönem başlatacak. Modüler yapısıyla bir şehrin ölçümlenebilir her verisini tek bir çatı altında toplama özelliğine sahip Ekin Spotter çeşitli modülleriyle akıllı şehir ihtiyaçlarının tümüne yanıt verebilecek. Cadde, ara sokak, metro, AVM, havalimanları, kamu binaları, stadyum, sınır kapılarına kadar insan yoğunluğunun bulunduğu her noktada kullanılabilecek tasarıma sahip olan ürün, 4K çözünürlüğündeki kamerası ile kırmızı ışık ihlali, hız ihlali, plaka tespiti yapabildiği gibi, park yeri yönetimi alanında da kullanılabiliyor.

 

Akıllı şehir ışıklandırması olarak da kullanılabilen ürün, etrafında hareket eden tüm unsurları 7 gün 24 saat kayıt altına alıp, trafik yoğunluk haritasının çıkarılmasında etkin rol oynuyor. Olası trafik kazalarında yüksek çözünürlüklü kamerası ile kaza tespit işlemlerini saniyelere indiren Ekin Spotter, çevresel ölçümlemelerle şehirlerin daha bilinçli yönetilmesine imkan sağlayacak. Karbon salınımı, sıcaklık ve nem ölçümlemesi yapabilen Ekin Spotter, şehirlerin ve vatandaşların çevresel farkındalıklarının artmasına katkıda bulunacak. Ekin Teknoloji'nin geliştirdiği yüz tanıma modülünü de içeren ürün, bulunduğu ortamda şüpheli bir kişi yüz taramasına takıldığında, otomatik olarak güvenlik güçlerini harekete geçiriyor. Böylece şüpheli veya zanlılar, yüz tanıma sistemi ile daha çabuk tespit edilebiliyor. Kayıt altına aldığı kişinin hangi yaş aralığında olduğunu tahmin edebilen yüz tanıma sistemi, kullanıldığı ülkelerde önemli başarılara imza attı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 11.08.2018 19:13
  • Salı 25.5 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.5 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 15 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.