GELİN KAYASI'NA PROJE.....!

Giresun'da, tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan Gelin Kayası mevkisine cam teras yapılması için proje başlatıldı.

GELİN KAYASI

Gelin Kayası'na Cam Seyir Terası Yapılacak

Giresun'da, tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan Gelin Kayası mevkisine cam teras yapılması için proje başlatıldı.

Merkeze bağlı Mesudiye köyünde dik bir yamaçta üst üste duran iki kayaya adını veren "Gelin Kayası" görenlerin ilgisini çekiyor. Yörede, "istemediği biriyle evlendirilen gelinin duası üzerine taş olduğu" gibi çeşitli hikayelere konu olan Gelin Kayası'nın, kentin turizm destinasyonları arasında yerini alabilmesi için çalışma başlatıldı.

 

Giresun Turizm Altyapı Birliği (GİRTAB) Müdürü Tamer Uzuner, tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan Gelin Kayası mevkisinde cam terası yapılması yönünde proje başlattıklarını söyledi.

Gelin Kayası'nın da turizm destinasyonu olabilecek potansiyeli bulunduğuna işaret eden Uzuner, geniş bir vadi içerisinde yer alan kayanın, doğal güzelliklerinin yanı sıra kulaktan kulağa yayılan efsaneleri ve insan kafatası siluetiyle görenleri kendisine hayran bıraktığını kaydetti. Uzuner, son yıllarda turizmde önemli yer almaya başlayan cam seyir terası projelerini Giresun'da da uygulamak istediklerini ifade ederek, "Gelin Kayası, seyir terası yapımına çok uygun. Bu yönde proje başlattık." dedi.

 

Kayanın bulunduğu arazinin şahsa ait olduğunu, kendileriyle temasa geçerek projenin uygulanması için görüşmelere başladıklarını anlatan Uzuner, "İlk görüşmemizde olumlu gelişmeler yaşandı. Projenin kendi imkanları ya da kurumumuz kanalıyla yürütülmesi hususunda mutabakat sağladık. Önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelerek kesin nihai yolu belirleyeceğiz." Dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 26.10.2018 09:33
  • Salı 21.2 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.2 ° / 12.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 14.6 ° / 10.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.