Gıda tüketimi için en uygun madde: Porselen

Hijyen önceliğinin ilk sıraya yerleştiği bugünlerde, kişisel hijyen kadar gıdayla temas eden ürünlerin hijyeni de sağlık için kritik önem gösteriyor. Doğal kaynaklı hammaddelerden oluşan ve 1400°C’de pişirilerek üretilen porselenler

Gıda tüketimi için en uygun madde: Porselen

Beyazlığını içeriğindeki hammaddelerden alan porselenler; estetik yapısı, kolay kullanımı ve sağlıklı içeriği ile gastronomiden sanat ve dekorasyona kadar hayatın pek çok alanında kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen ürünlerin başında geliyor. Kil, kolajen, kuvars, k-feldspat, kalsit ve dolomit doğal kaynaklı hammaddelerin bileşimiyle oluşan porselenler, üretim aşamasında 1400 derecede pişiriliyor. Yüzde 100 pekişmiş yapısı ile su emmeyen, çatlamayan, çizilmeyen porselenler; bu sayede hiçbir sıvı, kir, mikrop veya benzeri zararlı maddeler barındırmıyor.

 

Mikropların barınabileceği alan oluşumunu engelliyor

Porselenlerin doğal içeriği ve üretim aşamasındaki yüksek ısılı pişirim sürecinin, kullanıcıları sağlık ve hijyen ile buluşturduğunu ifade eden Porland Yönetim Kurulu Üyesi İmge Pamukçu, porselenlerin özellikleri hakkında şu bilgileri verdi: “Günümüz şartlarında hastalıklar çok hızlı yayılabiliyor. Sağlığımızı korumaya çalıştığımız bu günlerde kişisel hijyenimiz kadar gıdayla temas eden ürünlerimizin hijyeni de çok önemli. Hijyen için dünyanın en sağlıklı yiyecek-içecek kabı olan porseleni tercih etmeliyiz. Çünkü porselen, hijyeniktir. Üzerindeki sır sayesinde mikrobu ve kiri akıtmak ve temizlemek kolaydır. Temizdir, yüksek dayanıklı sırı sayesinde çizilmez ve sırı çatlamaz. Dolayısı ile mikropların barınabileceği alanlar oluşturmasını engeller.”

 

“Gıda ile temasta öncelikle porselen tercih edilmeli”

Porselenlerin dayanıklı yapısı sayesinde ekstra hijyen sağladığına dikkat çeken Porland Yönetim Kurulu Üyesi İmge Pamukçu, “Porselen, ısı eşit dağıtılarak verildiği takdirde, arzu edilen sıcaklık derecesine kolaylıkla çıkabilir ve bu sayede ekstra hijyen sağlar. Sağlıklıdır; seramik ailesinin en yüksek derecede fırınlanan ürünü olan porselen, yüzde 100 pekişmiş yapısı ile su emişkenliğini tamamen engeller ve bu sayede hiçbir sıvı, kir, mikrop veya benzeri zararlı madde bünyesine nüfuz edemez. Gıda tüketimi için en uygun madde porselendir. Bu nedenle sağlık için gıda ile temasta öncelikle porselen tercih edilmeli” diye konuştu.  


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Anahtar Kelimeler: Porland İmge Pamukçu porselen
Tarih: 07.02.2021 02:02
  • Perşembe 20.1 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.