Giresun İl Müftülüğü Ramazan Bayramı mesajı

İl Müftüsü Muhittin Oral, “Bayramın huzur, barış, merhamet ve esenlik getirmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyor; aziz milletimizin, İslam âleminin ve Giresunlu kardeşlerimizin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.” dedi.

Giresun İl Müftülüğü Ramazan Bayramı mesajı

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, tüm İslam âleminin bayramını tebrik ederken, bayramın barış, huzur, mutluluk ve esenliğe vesile olması temennisinde bulundu.

İl Müftüsü Muhittin Oral mağfiret ikliminden en güzel şekilde istifade ederek iyiliklerin paylaşılması gerektiğini belirterek, “Bayrama erişmenin sevincini doyasıya yaşayarak ailemizi, etrafımızdaki garip gurabayı, yetimleri, yaşlıları da ziyaret ederek onlara da aynı duyguları yaşatmaya gayret gösterelim.” dedi.

Bayramın tebessüme ve ferahlığa dönüşmesi adına gayret edilmesi gerektiğini ifade eden Müftü Oral mesajında şunlara yer verdi, “Ülkemiz, milletimiz ve İslam âlemi olarak; başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş ayı olan Ramazan ayının sonuna gelmiş ve bize emredilen ibadetleri yapmış olmanın sevinciyle Ramazan Bayramımızı kutlayacağız.

Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun ki bayramlar milletimizin birlik ve beraberliğine istikbalde varlığımızın devamına büyük katkılar sağlamaktadır.
Bu yıl idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı dua, oruç, zekât, fitre, sadaka gibi ibadetlerimizin kabulünü hmek hem de birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için büyük bir fırsattır.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin, İslam âleminin ve Giresunlu kardeşlerimizin Ramazan Bayramını tebrik ediyor; bayramın barış, huzur ve mutluluğa vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

BAYRAMLAŞMA PROGRAMI

Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramın birinci günü olan 4 Haziran Salı günü Merkez Seyyid Vakkas Camii’nde öğle namazına müteakiben Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’nın da katılımıyla 12.45 ve 13.45 saatleri arasında bayramlaşma programı gerçekleştirilecek.  Giresun Merkez’de bu yıl bayram namazı saat 05:36'ta kılınacak. İlçelerde ise bayram namazı saatleri Alucra, Dereli ve Keşap’ta 05.36, Bulancak, Çamoluk, Piraziz ve Şebinkarahisar’da 05.37, Çanakçı, Doğankent, Güce ve Tirebolu’da 05.34,   Espiye ve Yağlıdere’de 05.35, Eynesil ve Görele’de ise 05.33 olarak belirlendi.

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 02.06.2019 14:15
  • Salı 21.2 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.2 ° / 12.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 14.6 ° / 10.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.