Göller Turizme Açılıyor

Doğa Harikası Mavi Göl, Turkuaz Rengi İle Görenleri Büyülüyor

Göller Turizme Açılıyor

Giresun- Dereli Şebinkarahisar yolu üzerinde Göksu Deresi'nde büyüklü küçüklü dört gölden oluşan Mavigöl'ün bulunduğu bölgeyi ziyaret edenlere daha iyi imkan sunmak amacıyla, Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP müdürlüğü) tarafından yaklaşık 3 milyon liralık çalışma yapılıyor.

Eşsiz Güzellikte Gizemli Göller Turizme Açılıyor

 

Giresun Medya Platformu ile birlikte Eyüpsultan Giresun derneğinin düzenlediği ''kültür gezisi'' programına İstanbul Eyüpsultan ilçesinde faalliyet sivil toplum kuruluşları ile ziyaret ettiğimiz ve görenleri kendisine hayran bırakan Kireç taşları ve sodalı suyun etkisiyle turkuaz renkte akan, Kuzalan Tabiat Parkı sınırları içindeki derede oluşan Mavigöl, Giresun-Dereli Şebinkarahisar yolu üzerinde yer alıyor.

Sarp arazideki vadide ağaçların arasında adeta saklı kalan Mavigöl'e patika yoldan yürüyerek ulaşılabiliyor. Doğu Karadeniz'in tek sodalı deresi olan Göksu Deresi'nin karların erimesiyle hazirandan itibaren Turkuaz renkte akan Mavigöl, her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Havzanın kayalık yapıya sahip olması dolayısıyla dere içinde bulunan Mavigöl'ün büyüklü küçüklü dört gölden oluşuyor.

DAHA GÜVENLİ VE DAHA ETKİN BİR TURİZM İÇİN YATIRIM

 

Göllerden her birinin görüntüsünün ayrı bir güzelliğe sahip olduğu görülmekte olup Mavigöl'ü ziyaret edenlerin doğa şartlarına bağlı olarak her hangi bir güvenlik sorunu yaşamamaları için çalışma yaptıkları görülüyor.Milli parklar idaresi yetkililerinden aldığımız bilgide "Gölün ana kısmında ağırlıklı olarak yığma taşlar var. Bu taşlardan göle inilirken kayma riski var, burada güvenli yürüyüş için beton üzerine ahşap patika yol yapıyoruz, bu yolun korkulukları da olacak. Dere üzerinde ahşap giydirilmiş çelik köprü yapılacak ve burada ziyaretçiler güvenli şekilde fotoğraf çektirebilecekler.Böylece gölün üst kısmında ahşap patika yürüyüş yolu yapılacağı 50 araçlık otopark alanı da oluşturulacağı,ziyaretçilerin otopark karşısındaki giriş alanından yürüyerek güvenli şekilde göle ulaşarak üst kısımda oluşturulacak iki seyir terasından göllerden üçünün panoramik olarak izlenebileceğini söylediler

 

3 MİLYONLUK PROJE

 

Yetkililer, "2019 yılında da kayalara çelik saplamalı yol inşa edilecek. Mavigöl'den akan su ile Aksu Deresi'nin birleştiği noktada 9 metrelik köprü olacak. Orada da yine otopark yeri oluşturulacak olup Çalışmalar çerçevesinde yapılacak kır lokantası ve mescidin ise 2020 yılında tamamlanmasının planlandığınıve ayrıca bölgede beş çeşme yapılacağı belirtiliyor

Milli park idaresi yetkilileri, çalışma dolayısıyla bölgenin ziyarete kapalı olduğunu, Eylül ayının sonlarında rahatlıkla gölü ziyaret edebilecekler ve bölgede yürütülen çalışmanın maliyeti 800 bin lira, aynı bölgede diğer yapılacak çalışmanın toplam bedeli ise 3 milyon liranın üzerinde olduğu, gerekli prosedürlerin ardından iş tesliminin Mayıs ayında yapıldığını, doğa şartları gereği bölgede bu tür inşaat çalışmalarının sadece yaz döneminde gerçekleştirilebildiğini söylediler.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Anahtar Kelimeler: giresun görele mavi göl
Tarih: 21.09.2018 18:34
  • Cuma 21.6 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.