Hakan Tütüncü’nün 19 Mayıs Mesajı

Kepez Belediye Başkanı Sn. Hakan Tütüncü’nün 19 Mayıs Mesajı

Hakan Tütüncü’nün 19 Mayıs Mesajı

Sevgili Gençler;

19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Türk Milletini tarih sahnesinden silmek isteyen işgalcileri bozguna uğrattığı milli mücadelemizi fiili olarak başlattığı gündür.

19 Mayıs 1919, tarihi boyunca hür yaşamış olan milletimize vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçalandığı, umutlarımızı canlandıran, kaderimizi değiştiren ve yolumuzu aydınlatan, Türk Milleti’nin yokluklar, imkânsızlıklar içerisinde tükenmeyen gücünü ve kudretini tüm dünyaya ispatladığı tarihi bir adımdır.

Türk Milleti’nin Atatürk önderliğinde tek yürek olarak küllerinden yeniden doğduğu 19 Mayıs’ta Samsun’da ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ parolasıyla kıvılcımlanan milli mücadele ateşi,  Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ile taçlandırılmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, her fırsatta gençliğin taşıdığı anlam ve öneme vurgu yapmış ve gençlerimizi geleceğimizin mimarı olarak tarif etmiş, Cumhuriyetin korunması ve yükseltilmesi sorumluluğunu gençlere tevdi etmiştir.

Bu değerli emaneti yaşatarak sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak ve rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımızın sonsuza kadar dalgalanmasını sağlamak gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur.

Ülkesinin bekasına yönelik her türlü tehdide karşı vatanı ve milleti için her türlü zorluğa göğüs gerecek ve canla başla mücadele edecek gençliğimizin direncini yüksek tutacak olan kudret ise; Gazi’nin ifade ettiği gibi, "Damarlarında Taşıdığı Asil Kanda Mevcuttur."

Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetini omuzlarında yükseltecek olan gençlerimize her zaman güvendik ve güvenmeye devam edeceğiz. Ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine ancak gençlerimiz taşıyacaktır.

Bu nedenle gençlerimize yaptığımız her hizmet, aslında ülkemizin geleceğine yapılmış bir yatırım olarak değerlendirilmelidir.
Kepez Belediyesi olarak gençlerimizin geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları ve daha güçlü olarak yarınlara taşınmalarını göreve geldiğimiz günden itibaren en önemli sorumluluğumuz olarak gördük. Bölgemizde okul sayısının artırılması ve mevcut okullarımızın kaliteli eğitim veren kurumlar haline gelmesi için her türlü desteği verdik vermeye de devam edeceğiz.

Gençlerinin düşüncelerine önem veren bir belediye olarak her zaman onlarla buluşarak geleceğe ilişkin görüşlerini paylaştık sanatla, sporla ve sosyal faaliyetlerle ilgili her türlü istek ve ihtiyaçlarını gerçekleştirdik.

Bu senede yaşadığımız salgın nedeniyle alınan tedbirler kapsamında her yıl onurla ve coşkuyla kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı da eski bayramlar gibi kutlayamasak ta, bu büyük coşkuyu yine milletçe kocaman yaşayacağız.

Madem ki “bütün ümidimiz gençlerdedir” ve biliyoruz ki “hayatta en hakiki mürşit ilimdir” o halde bizde bu Gençlik Bayramında, bu güzel şehrin gençleri “bilgiyle aydınlansın” diye onlara Antalya’nın en zengin kütüphanesini armağan ediyoruz. Büyük bir mücadeleyle hemşehrilerimizin kullanımına kazandırdığımız Dokuma Fabrikası alanı ve bu alanda fabrikaya yıllardır enerji sağlayan trafo binasını kütüphaneye dönüştürdük. Ve Türk Edebiyatına önemli katkılar sunmuş araştırmacı yazar  Cemil Meriç’in ismiyle taçlandırdık. Dokuma Fabrikası nasıl ki, 7 gün 24 saat ve 43 yıl boyunca çalışmışsa, Cemil Meriç Kütüphanesi de 7 gün 24 saat bilgi üretecek, gelecek kuşaklarımıza ilim yuvası olacak. Bu güzel eserimizi 19 Mayıs günü kıymetli gençlerimizin hizmetine açacak olmamızdan dolayı, sevincimiz ise tarifsiz.. Sevgili Gençler… Hepinize mutlu bayramlar dileriz.

Bu duygu ve düşüncelerle;

19 Mayıs 1919’un yıldönümünde Milli Mücadelemizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun kahraman askerlerini, şehitlerimizi, gazilerimizi hürmet ve minnetle anıyorum.

 

                                                                                                

                                                                                             Hakan TÜTÜNCÜ

                                                                              Kepez Belediye Başkanı

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 19.05.2021 19:27
  • Salı 24.4 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.4 ° / 18.2 ° Güneşli
  • Perşembe 24.3 ° / 16.4 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.