Hızlı Dezenfeksiyon Sistemi

Döşemealtı Belediyesi Hızlı Dezenfeksiyon Sistemi kurdu

Hızlı Dezenfeksiyon Sistemi

Döşemealtı Belediyesi, küresel salgın haline gelen korona virüs başta olmak üzere tüm salgın hastalıklara karşı aldığı tedbirlere bir yenisini daha ekleyerek hizmet binası girişine "Hızlı Dezenfeksiyon Sistemi" kurdu. Tek seferde 30 mm dezenfeksiyon püskürten cihaz sayesinde ayakkabı ve kıyafetlerde barınmış olabilecek her türlü mikrop ve bakteri birkaç saniye içerisinde yok ediliyor.

Döşemealtı Belediyesi, dünyanın bir çok ülkesinde ölümlere yol açan yeni korona virüs başta olmak üzere tüm salgın hastalıklara karşı çalışma yürütüyor. İdari binaları, kamusal alanları, sosyal, sportif ve eğitim kurumlarını kapatan ve düzenli bakımını yapan Döşemealtı Belediyesi bir başka önlemi daha devreye sokarak hizmet binası girişine hızlı dezenfeksiyon sistemini kurdu. Toplum sağlığı için hiçbir özveriden kaçınmayan Döşemealtı Belediyesi Hızlı Dezenfeksiyon Sistemi ile örnek bir çalışmayı hayata geçirdi.

 Sağlık için Evde Kal

Belediye olarak halkın sağlığının her zaman ön planda tutulduğunu söyleyen Başkan Genç, “Rutin olarak yaptırdığımız hijyen çalışmalarına korona virüs vakasının ülkemizde de görülmesiyle birlikte önlemlerimizi büyük oranda arttırdık. Oluşturduğumuz kriz masamızla birlikte koronavirüsle mücadelede halkımızın sağlığı için gece gündüz tüm ekibimizle çalışmaktayız. İlk önce hemen kamu binaları, araçlarımız, parklarımız ve ünitelerimizi dezenfekte ederek çalışmaya başladık. Bölgemizde bulunan 400'e yakın 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın evlerini dezenfekte işlemine başladık. Bunun yanında onların ihtiyaçlarını karşılayacak özel gıda paketleri hazırladık. Onların dağıtımına başladık" dedi.

Çalışanların da sağlığı önemli

Belediye personelinin sağlığına da özen gösterdiklerini söyleyen Başkan Genç, "Belediyemizin girişine kurduğumuz hızlı dezenfekte sistemi sayesinde hem mesai arkadaşlarım hem de belediyemize gelmek zorunda kalan vatandaşlarımızın kıyafetleri dezenfekte ediliyor. Bu sayede ayakkabı ve kıyafetlere de bulaşma şansı olan her türlü virüs yok edilmiş oluyor. Tehlikenin farkındayız ve bertaraf edebilmek için her türlü önlemimizi alıyoruz. Fakat vatandaşlarımızdan zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarını evde kalmalarını istiyoruz” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 08.04.2020 01:01
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.