İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Telaşa gerek yok.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağıyla ilgili olarak 'Sokağa çıkma yasağı, pazardan itibaren devam edecek diye telaş söz konusu olmasın. Pazar saat 24.00 itibarıyla bitecektir. Sokağa çıkma yasağına uyulmaması duru

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Telaşa gerek yok.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağıyla ilgili olarak "Sokağa çıkma yasağı, pazardan itibaren devam edecek diye telaş söz konusu olmasın. Pazar saat 24.00 itibarıyla bitecektir. Sokağa çıkma yasağına uyulmaması durumunda "2 ay ila 1 yıl arasında hapis cezası var. 3 bin 186 liraya kadar da para cezası söz konusu" dedi.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “Milletimizin telaşı var bunu da normal karşılıyorum ama bu telaşa gerek yok. Yarın fırınlar açık, kendi araçlarıyla ekmek dağıtabilecekler. Marketlerde veya birtakım fırınlarda oluşturulan bu kalabalığa gerek olmadığını, herkesin sakin olması gerektiğini ifade ediyorum” dedi.

 

Sokağa çıkma yasağına uymayanlara cezalar hazır

Soylu, 'sokağa çıkma yasağına uymayanların cezası nedir' sorusuna ise "2 ay ila 1 yıl arasında hapis cezası var. 3 bin 186 liraya kadar da para cezası gündemimizdedir. "Bu normal bir sokağa çıkma yasağı değil, bunlar tedbirler. Bu durum daha ciddi bir tedbirdir. Normal sokağa çıkma yasağında virüse bulaşma ihtimaliniz yok. Tüm verilerimiz göz önünde alındığında sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla birlikte bir hafta sonu itibariyle 30 artı Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi." Dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 10.04.2020 23:53
  • Perşembe 20.1 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.