İhtiyaç sahiplerinin yüzü Ahbap Tekirdağ ile gülüyor

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde mendil, peçete, kolye, küpe, toka satarak geçimini sağlamaya çalışan ancak borçlarından dolayı sıkıntılı günler yaşayan 75 yaşındaki teyzeye Ahbap Tekirdağ sahip çıktı.

İhtiyaç sahiplerinin yüzü Ahbap Tekirdağ ile gülüyor

ATILAN TWEET TEKİRDAĞ’IN GÜNDEMİ OLMUŞTU

Sosyal medyada atılan bir tweetin saatlerce içerisinde yüzlerce paylaşılması ile gündem olan teyzeye Ahbap Tekirdağ ulaşırken sosyal medyadan yapılan paylaşım ile vatandaşların içine su serpildi.

AHBAP TEKİRDAĞ KISA SÜREDE TEYZEYE ULAŞTI

“Bu teyze Tekirdağ/Çerkezköy’de Pera cafenin önünde mendil satıyor. ASLA DİLENMİYOR. Gidin bir elini öpün, mendilini alın. Ben hikayesini dinledim, sizde dinleyin. Çok yardıma muhtaç. Hadi yardım elimizi uzatalım. Bu kış günlerinde yüreğini ısıtalım. RT yapalım duyuralım” metni ve teyzenin fotoğrafı ile yapılan paylaşım sonrası derhal teyzeyi aramaya koyulan Ahbap Tekirdağ gönüllüleri kısa bir süre içinde kendisine ulaşmayı başardı.

YILDIRIM: “O ÇOK MUTLU OLDU, BİZSE ONDAN DA MUTLU OLDUK”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ahbap Tekirdağ Şehir Başkanı Seren Yıldırım; “Teyzemizi olayın hemen ertesi günü bulduk. Gittik,  konuştuk hikayesini dinledik, hatta evinde bizleri misafir etti. O kadar cana yakın ve iyi bir insan ki… Birkaç aylık borcu varmış. O borcu kapatıncaya kadarki mutfak alışverişini gerçekleştirdik. Bir güzel de evini temizledik. O çok mutlu oldu, bizse ondan da mutlu olduk.” dedi.

“ASIL AMACIMIZ İHTİYACI ORTADAN KALDIRMAK”

Twitter, Facebook ve İnstagram’dan Ahbap Tekirdağ hesaplarına gelen onlarca başvuruyu inceleyerek harekete geçtiklerini belirten Yıldırım,  “Ahbap Tekirdağ olarak ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak çok önemli. Ancak daha da önemli bir nokta var. İhtiyacı ortadan kaldırmak. Bizler günü kurtarmak adına destek olmuyoruz. İhtiyacın tamamen ortadan kaldırılması adına çalışmalar yapıyoruz. Tamamen gönüllülerden oluşan ekibimizin tek bir amacı var; yüzleri güldürmek…” ifadelerini kullandı.

“SİYASET ÜSTÜ BİR OLUŞUMUZ”

Son olarak Ahbap Tekirdağ’ın sadece yardımlaşma değil birçok alanda çalışmalar gerçekleştirdiğine değinen Ahbap Tekirdağ Şehir Başkanı Seren Yıldırım; “Çevre, Yardımlaşma, İnsanlık, Sanat, Bilim ve Teknoloji, Medya, Ağ ve Eğitim olmak üzere 8 ayrı çalışma grubumuz var. Arkadaşlarımız her geçen gün yeni projeler ile şehrimize, bölgemize, ülkemize sahip çıkıyor. Genel Başkanımız Haluk Levent’in ve Ahbap Türkiye’nin yönlendirmesi ile çok önemli işler başarıyor. Siyaset üstü bir oluşumuz. Gerek Tekirdağ, gerekse Türkiye’de sevginin ve gerçeğin peşinde koşarak yapacak çok işimiz var.” açıklamasında bulundu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 12.11.2018 14:14
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.