İl Müftüsü Muhittin Oral’dan Miraç gecesi mesajı

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral Miraç Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Oral mesajında şu ifadelere yer verdi; 'Milletimizin ve İslam aleminin mübarek Miraç gecesini tebrik ediyorum. Miraç gecesi vesilesiyle pandemi sürecinin bir an

İl Müftüsü Muhittin Oral’dan Miraç gecesi mesajı

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, Miraç gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajda, İslam aleminin kandilini tebrik etti.

İl Müftüsü Muhittin Oral, 10 Mart Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece, ilahi lütuf ve bereketler barındıran Miraç gecesinin idrak edileceğini anımsattı.

Müftü Oral, Miraç gecesinin hayra, huzura, barışa vesile olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ettiğini belirterek şu ifadelere yer verdi, Sevgili Peygamberimizin Allah-ü Teala’nın huzuruna kabulü anlamına gelen Miraç, Receb ayının 27. gecesi Cenab-ı Hakk’ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselâm’ın rehberliğinde Peygamber Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselamın Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksâ’ya, oradan semaya, yüce âlemlere, İlâhî huzura yükselmesidir. Hz. Cebrail ile birlikte Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselam Sidretül-Müntehâ’ya geldi. Daha sonra Hz. Cebrail in rehberliğinde Cenneti, Cehennemi, âhiret menzillerini ve bütün âlemleri gezdi, gördü, Mekke’ye döndü. Hz. Peygamber’in miracı hem kendisi hem de etrafındakiler için bir sınav olduğu gibi, Mü’minler içinde bir sınavdır. Hedef Miracın tarihsel olarak zaman, mekân ve mahiyetinin sırrına ermek değil, bu ümmete verdiği mesajı bir müminin ruhunda hmesi ve kendi miracının zeminin hazırlayarak onu gerçekleştirmesidir. Miraç, beşerilikten insanlığa yükseliştir. Müslümanlar bu yükselişi tıpkı Resul-i Ekrem (s.a.s.) gibi ancak O’nun razı olacağı bir hayatı yaşayarak gerçekleştirirler. Miraç, göklere olduğu kadar insanın kendi semasına yani kalbine ve iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuktur. Miraç yolculuğundan dönüşte Sevgili Peygamberimizin ümmetine getirdiği emanetlerin ilki şirk günahını işlemeksizin ölenlerin Allah’ın affına nail olacağı, her gün beş vakit namazın farz olması ve Bakara Suresi’nin son ayetleridir.  Peygamberimizin Kur’an’da geçen duası da diyebileceğimiz duayla mesajımızı tamamlarken, Miraç gecesinin Giresun’umuza, ülkemize, Gönül coğrafyamıza barış, huzur, bereket getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.

Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et. (Bakara 286)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 10.03.2021 00:50
  • Perşembe 20.1 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.