İmamoğlu görevi devraldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Ziya Bülent Öner'den mazbatasını teslim aldı.

İmamoğlu görevi devraldı

Buradan Saraçhane'deki İBB binasına gelen İmamoğlu, görevi İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan devraldı. İmamoğlu, devir teslim töreninin ardından kendisini bekleyen vatandaşlarla seslendi. İmamoğlu burada yaptığı konuşmada, "Şunu bilin, seçimin kazananı biz ya da buradakiler değil. Seçimin kazananı İstanbul ve Türkiye'dir. Benden önce bu şehre iyi işler yapmış kim varsa teşekkür ediyorum. Bu şehre emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Seçim Kurulu'na mazbatasını almak için geldi. İmamoğlu'na eşi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu  ve partililer eşlik etti.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Ziya Bülent Öner'den teslim aldı.İmamoğlu burada yaptığı açıklamada, "Değerli başkanımıza teşekkür ediyorum. Ben de tabii her şeyden önce şehrimize, milletimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul'umuz hem Türkiye'mizin hem Avrupa'nın en büyük kenti. En doğru işleri yapacağımız bir 5 yılı umarım hep birlikte yaşarız. Tek tek 39 ilçenin, ilçe seçim kurulu başkanlarına, heyetlerine, ilçe seçim kurulu müdürlerine, sandık kurulu üyelerine, sandık kurulunda görev alan tüm siyasi parti temsilcilerine, demokrasinin ana teminatı olan sandıklardan çıkan neticeyi ulaştırarak demokrasiye katkı sunan demokrasi neferlerine teşekkür ediyorum.

 

Gerçekten en büyük teminattır seçim. Bu bağlamda mutluluğumu ifade etmek isterim. Espriyi yenileyerek sözlerimi tamamlayayım, bugünkü mazbatamda çoğunluğu kadın olan heyetin imzasıyla görevimi teslim alacağım. Bu aynı zamanda yapacağımız kamu görevinde toplumsal cinsiyet adına değerli mesajdır. Bu mesajı da İstanbul'un şehremini olarak taşıyacağımdan gurur duyuyorum. Hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum, sağ olun" dedi

 

Devir teslim töreninde konuşan Yerlikaya ve İmamoğlu şu ifadeleri kullandılar: Vekaleten ifa ettiğim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bugün, şimdi sayın Ekrem  İmamoğlu'na devrediyorum. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin. Bu süre içeresinde beraber çalıştığımız büyükşehir ailesine, İstanbullulara sevgiler saygılar sunuyorum.

İbb Başkanı Ekrem İmamoğlu: Ben de sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Biraz önce mazbatamızı şimdi büyükşehir belediyesinin mührünü devraldım. Bu şehre belediye başkanlığı yapmanın kutsallığını herkes biliyor ama şu anda en çok ben hissediyorum diye düşünüyorum. Allah mahcup etmesin. İstanbul'un her şeyine sahip çıkacak, doğrular yapmaya çalışacak, yanlışlardan sakınacak işler yapmayı düşünüyorum. Hep beraber İstanbul için çalışacağımız için herkese söz veriyorum. Herkesle uyum içerisinde çalışmayı temenni ediyor ve diliyorum. Hepimize başarılar diliyorum. Dediğim gibi Allah mahcup etmesin.

İmamoğlu daha sonra Saraçhane'deki belediye binası önünde kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi. “Bugün İstanbul'un bayramı. İstanbul'a hayırlı olsun. 31 Mart gecesi durdurmak istedikleri saati 23 Haziran'da millet çalıştırdı millet. Milletin iradesini hiçbir güç geri çeviremez. Milletin iradesini hiç kimse ama hiç kimse yok sayamaz. Milletin iradesine ve milletin emanetini iade etmeye çalışırsanız millet de öyle bir karar alır ki, bunun önünde hiç kimse ama hiç kimse duramaz. Sizler bunu ispat ettiniz. İstanbul bunu ispat etti. Milletin iradesini yok sayanlara İstanbul size dedi öyle bir ders veriyorum ki, alın 806 bin defa millet iradesini İmamoğlu'na teslim ediyorum. Millet ne yaptı? Millet iradesi öyle bir  ders verdi ki, 'Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi' dedi. İstanbullu dedi ki, benim adalet duygularımla oynayamazsınız, İstanbullu dedi ki, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.”  Dedi.

"İstanbullular Demokrasiye Verilen Tahribatı Tamir Etti"

İstanbullu 23 Haziran'da Cumhuriyet'e ve demokrasiye olan bağlılığını tescilledi. Bu tescil dünyaya da şunu gösterdi, Türkiye herhangi bir Ortadoğu ülkesi değildir, Türkiye damarlarına kadar demokrasiye inanmıştır. İstanbullu sadece bize oy verenler değil, bütün İstanbullular tüm barışçıl duygularıyla adalete inanan, tüm duygularıyla. Ben bu şehrin 16 milyon insanına teşekkür ediyorum, hiç ayrım yapmaksızın. Hep beraber demokrasiye verilen zararı tadil ettik, demokrasiyi hiçe sayanları bir kez daha milletçe yok saydık. O bir avuç insan yok hükmündedir. Eşitiz biz. Zengini, fakiri eşitiz. Eşitlik duygusu çok önemli. Yok ayrımcılık, Türk, Kürt herkes eşit. Ermeni'si, Rum'u, Süryani'si, Yahudi'si, Arab'ı, Arnavut'u herkes eşit. Milletçe biriz biz biriz.

 

"İstanbul'da İttifak Partilerine Teşekkür Ediyorum"

Sünni'si Alevi'si hep bir aradayız. Hristiyan'ı, Musevi'si birlikte mutlu olacağız. Birlikte mutluluk yaşatacağız bu kente. 16 milyon bütün hemşerilerimi, 16 milyon vatansever olarak bu millet için, bu devlet için her zaman hizmeti en önemli karakter biliriz. Bunun mücadelesini verdik. 23 Haziran bir kez daha bu şekilde büyük bir mesajı vermiştir İstanbul'a. İttifak partilerimize teşekkür ediyorum. Evladı olduğum, beni yetiştiren ve bugüne getiren Cumhuriyet Halk Partisi'ne teşekkür ediyorum. Genel Başkanım sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. İttifak partimiz İYİ Parti'ye çok teşekkür ediyorum. Saygıdeğer genel başkanı sayın Meral Akşener'e teşekkür ediyorum. Partilerimizin tüm çalışanlarına, emekçilerine, her iki il başkanıma, onların nezdinde ilçe başkanlıklarına, kadın, gençlik kollarına, milletvekillerine, parti meclisi üyelerine, genel başkan yardımcılarına çok ama çok teşekkür ediyorum. Canan Kaftancıoğlu'na, Buğra Kavuncu'ya teşekkür ediyorum.” Dedi.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 28.06.2019 01:50
  • Perşembe 23.2 ° / 15 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.