İstanbul’u havadan seyretti

Bir yılda 12 bin kişi helikopterle İstanbul’u havadan seyretti

İstanbul’u havadan seyretti

Özel havacılık sektörünün lider firmalarından Kaan Air’in bünyesinde düzenlenen İstanbul helikopter turlarında 2018 yılında toplam 12 bin kişi İstanbul’u havadan görme fırsatı yakaladı. Kaan Air’in “HeliSightSeeing” markası ile başlattığı turlara en fazla ilgiyi Güney Koreli turistler gösterdi. Kaan Air’in şimdiki hedefi ise Bodrum, Marmaris ve Antalya’da hayata geçireceği helikopter turu projeleri ile taşıdığı toplam yolcu sayısını 18 bine çıkartmak.

Kaan Air, İstanbul’da bulunan Türkiye’nin ilk ve tek büyük heliportu Kaan Heliport’tan düzenlediği panoramik İstanbul helikopter turları ile dünyanın farklı noktalarından gelen turistleri uçurarak turizm sektörüne katkı sağlıyor. İstanbul’da helikopter uçuş deneyimini ilk kez yaşayan yabancı turistler, İstanbul’un tarihi yapılarına da büyük ilgi gösteriyor. Yaklaşık 15 dakika gibi bir sürede tamamlanan şehir turunda tarihi yarımadayı ve İstanbul Boğazı’nı seyreden turistler, uçuş boyunca Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Rumeli Hisarı, Anadolu Hisarı, Boğaziçi Köprüsü, Kız Kulesi, Dolmabahçe, Sultanahmet, Topkapı Sarayı, Ayasofya, Haliç, Galata Kulesi, Taksim Meydanı gibi birçok noktayı görebiliyor. 

İstanbul’u havadan en çok Güney Koreliler izledi

2018 yılında uçuşların yüzde 72’sinin yabancı turistler tarafından satın alındığını söyleyen Kaan Air Genel Müdürü Kemal Süler, “Kaan Air olarak İstanbul’un ihtişamını misafirlerimize bir de gökyüzünden seyretme imkanı sağlıyoruz.  2018 yılında 2 binin üzerinde uçuş yaparak toplamda 12 bin kişinin İstanbul semalarında uçmasını sağladık. Taşıdığımız yolcuların yüzde 41’i kadın, yüzde 47’si erkek ve yüzde 17’si çocuklar oldu. Aynı şekilde taşıdığımız yolcuların yüzde 28’i Türk misafirlerimiz olurken yüzde 72’si ise yabancı turist misafirlerimiz oldu. Yabancı misafirlerimizin büyük bölümü ise Güney Koreliydi” dedi.

Kaan Air, Bodrum ve Antalya’da da helikopter turu planlıyor

Kaan Air’in İstanbul dışında da helikopter uçuşları başlatacağını açıklayan Süler; “Helikopter turlarımıza talep her geçen gün hızla artıyor. İstanbul’daki uçuşlarımız bu yıl da devam ederken Bodrum, Marmaris  ve Antalya’da da turlarımıza en kısa sürede başlamayı hedefliyoruz. 2019 yılında hedefimiz toplam 3 bin uçuş gerçekleştirmek. İstanbul’da Güney Koreli turistlerin yoğun ilgisinin 2019 yılında da devam edeceğini düşünüyoruz. Bodrum  ve Antalya projelerimizle Rus ve Avrupalı turistler başta olmak üzere Orta Doğu’dan gelen turistlerin de turlara ilgi göstermesini bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Kaan Air Hakkında

2000 yılında Başarı Holding bünyesinde kurulan Kaan Havacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş., Dünyanın en büyük helikopter üreticilerinden; İtalyan Leonardo Helicopters ve Russian Helikopters/Kamov’un Türkiye distribütörlüklerini yürütmektedir.  Leonardo Helicopters’ın Türkiye’deki pazar payını hızla artıran Kaan Air, 2017’de de ABD’li iş jeti üreticisi Gulfstream’in Türkiye Ticari Satışlar Temsilcisi oldu. Kaan Air’in, İstanbul Ayazağa’da 22 dönümlük bir alan üzerine kurulmuş olan tesisinde yaklaşık 16 helikopter hangarlama kapasitesi bulunuyor. Tesis aynı zamanda Türkiye’nin tescilli en büyük heliportu olmasının yanı sıra, Leonardo Helicopters’in JAR145 standartlarında “Bölgesel Bakım Ve Onarım Merkezi”dir. Kaan Air müşterilerine helikopter satışının yanı sıra, kiralama, VIP taşımacılık, hava taksi, helikopter turları, havadan fotoğraf ve film çekim faaliyetleri dışında, hangarlama, heliport, yedek parça desteği, uçuş planlama (dispatch) servisi, yakıt desteği gibi alanlarda da geniş bir hizmet yelpazesi sunmaktadır. Kaan Air, dünyanın önde gelen farklı kategorideki helikopter üreticilerinin “exclusive” distribütörlüğünün yanı sıra, orman yangınları ile havadan mücadele, elektrik iletim hatlarının havadan takibi, offshore, EMS gibi devlet ve özel sektöre gerçekleştirdiği önemli projelerle pazardaki varlığını her geçen gün büyütmeye devam etmektedir. Kaan Air, Türkiye’nin yanı sıra Amerika, Avustralya, Almanya ve İtalya’daki ortaklık ve iştirakleri ile yurt dışında da önemli projelerde yer almaktadır.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 07.05.2019 17:28
  • Salı 21.2 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.2 ° / 12.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 14.6 ° / 10.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.