Kazım Karabekir Paşa’nın Heykeli Müzesindeki Yerini Aldı

Kazım Karabekir Paşanın ailesi ve Karabekir müzesi için önemli bir gün olan 26 Nisanda Paşanın bire bir silikon heykeli Kazım Karabekir sokak 4/2 Erenköy İstanbul adresinde müzedeki yerini aldı.

Kazım Karabekir Paşa’nın Heykeli Müzesindeki Yerini Aldı

Heykel son derece özenle yapılmış ve adeta canlı gibiydi. Torunlarından birinin küçük çocuğu, heykeli görünce; “hani büyük dedem öldü diyordunuz” diyerek heykelin ne kadar çok gerçeğine benzediğini dile getirmişti. 37 yaşında Erzurum kongre günlerini hatırlatan heykel, paşanın çalışma odasına konmuş, o günün giysileri içinde ve üniforması üzerinde gerçek madalyaları yerini bulmuştu.

 

Açılış töreni Kazım Karabekir Vakfı Başkanı kızı Timsal Karabekir Yıldıran tarafından düzenlendi. Vakfın yönetim kurulu üyeleri olarak Karabekir Paşanın torunları İclal Cankorel, Gülden Gazioğlu ve Ferhan Ayazbeyoğlu hazır bulundular. Timsal Karabekir Yıldıran törende “Çok heyecanlıyım, babamız adeta evine döndü” dedi. Tuzla Kaymakamı Ali Akça ise Paşanın tarih sayfasındaki yeri ve hizmetleri konusunda açıklamalarda bulundu. Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, yönetim kurulu üyeleri, Azerbaycan Konsolosu Ramiz Hacızade, Üniversite öğretim üyeleri, Sivil Toplum Örgüt başkanları, Parti yöneticileri, Medya temsilcileri, emekli subaylar ve bürokratlar törende hazır bulundular.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 29.04.2019 12:51
  • Perşembe 20.1 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.