Kumbul, sessizliğini bozdu

Sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Menderes Türel’in söylediklerine cevap veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya il Başkanı Ahmet Kumbul, “Menderes Türel, 31 Mart’ta yaşadı

Kumbul, sessizliğini bozdu

“Türel şoku atlatamadı”

 Kumbul; “Türel, 31 Mart’ta yaşadığı şokun etkisinden hala kurtulamamışa benziyor. ‘Yaptım, oldu, bitti’ anlayışına karşı Antalyalılar kendisine sandıkta cevabını vermiş, planlı, kurallı ve kimlikli bir kent sloganıyla yola çıkan Muhittin Böcek’i, Büyükşehir Belediye Başkanlığına taşımıştır. Seçim süreci ve daha öncesinde, Türel döneminde Antalya’nın nasıl bir borç bataklığına sürüklendiğini, yandaşların nasıl kayırıldığını, kamu kaynaklarının yok yere nasıl tüketildiğini, Antalya’nın doğasını olumsuz yönde etkileyecek çılgın projelerin neden olmaması gerektiğini defalarca kez uzmanların ve meslek odalarının görüşleriyle birlikte dile getirmiştik. Eleştirilerimize kulağını tıkayarak bildiğini okuyan Türel’e en güzel cevabı Antalya halkı vermiştir. Ancak Türel hala bir ders almamışa benziyor” dedi.

“7 Milyon TL zarar”
Konyaaltı Sahil Projesi ile ilgili olarak, mülkiye müfettişleri tarafından Özel Teftiş Raporu hazırlandığını basından öğrendiklerini söyleyen Kumbul, “Raporda sahildeki tüm işletmelerin ruhsatlarının geçersiz olduğu, ihale şartnamesinde belirlenen bedelin doğru olmadığı ifade edilerek Konyaaltı Sahil İhalesi’nin iptali istenmekte. Konyaaltı Sahil Projesi’nin Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne maliyeti 254 Milyon TL olmuştur ve belediye 8 ayda 7 Milyon TL zarar etmiştir. Baştan yanlış yapılan, hiçbir kamu yararı gözetilmeden ihaleye çıkarılan sahil projesi her yıl bu rakamı katlayarak zarar edecek. Türel’inbu raporun üzerine pişkin bir şekilde cevap vermesi, müfettişin raporunu küçümsemesi nasıl bir ruh hali içinde olduğunun göstergesi” diye konuştu.

‘Çılgın Projeler’

“Antalya’da artık yandaşlarla yürüme dönemi sona ermiştir” diye konuşan Kumbul, “Konyaaltı sahilinde kıyı erozyonu nedeniyle, 10 ayda yaklaşık 1 hektar kumsal alanın yok olduğu belirtiliyor. Kıyı erozyonuna bölgedeki kum, taş ocaklarının ve Türel’in çılgın Boğaçayı Projesi’nin neden olduğu uzmanlar tarafından vurgulanıyor.  Boğaçayı Projesi’nde denizi içeriye almanın ve akarsuların taşıyarak getirdiği rüsubatın sahile ulaşmasına engel olmanın kıyı erozyonuna (kumsal kaybına) neden olacağını daha önce defalarca kez vurgulamıştık.   Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde kurulan bilim kurulu eşliğinde projenin yaratmış olduğu zararı en aza indirmek için gerekli çalışmalara başlandı. Tüm bunları alt alta üst üste getirdiğimizde, Türel’in hesapsız kitapsız çılgın projelerin Antalya’ya nasıl yaralar açtığını görmekteyiz. Antalya’ya yeteri kadar zarar veren Türel’in artık bu işlerle uğraşmamasını, emekliliğinin tadını çıkarmasını öneriyoruz” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 23.11.2019 15:58
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.