Mavi göl ve çevre düzenlemesi

Giresun Valisi Harun SARIFAKIOĞULLARI 3 Kasım 2018 Cumartesi günü İlçeYE gelerek bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Mavi göl ve çevre düzenlemesi

Giresun Valisi Harun SARIFAKIOĞULLARI 3 Kasım 2018 Cumartesi günü  bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

 

Giresun Valisi Harun SARIFAKIOĞULLARI, ilgili Daire Amirleri ve basın mensupları ile birlikte 3 Kasım 2018 Cumartesi günü İlçede bulunan Kuzalan ve Koçkayası Tabiat Parkında ziyaret ve incelemelerde bulundu.

 

İncelemelerine Kuzalan Tabiat Parkı içerisinde bulunan Şelale, Mavi Göl çevresinde yapılan seyir terasları, yürüyüş yolları ve araç park alanlarını gezerek başlayan İlimiz Valisi Sayın Harun SARIFAKIOĞULLARI bölgede yürütülen çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

 

Açıklamalarında Mavi Göle ücretsiz yaklaşık 130 araçlık araç park yeri yapıldığını, Mavi göl ve çevre düzenlemesi için 3,5 milyon liralık harcama yapılabilecek bir çalışma başlatıldığını ve çalışmaların ilk kısmının tamamlandığını ifade etti.

 

Buranın ardından beraberindekilerle Kümbet Köyü Koçkayası Tabiat parkı sahasına giden İlimiz Valisi Sayın SARIFAKIOĞULLARI parkın bulunduğu alanı gezerek park ve park içerisinde yapılan çalışmalar ile ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.

 

Giresun Valisi Sayın Harun SARIFAKIOĞLLURI yaptığı açıklamalarda; Kuzalan Şelalesi ve Mavi Gölün 400 bin kişinin ziyaret ettiği bir yer olduğunu, sadece Kurban Bayramı tatilinde 30 bin kişinin ziyaret ettiğini, bölgeye yapılan hizmetlerin 2019 yılında da artarak devam edeceğini belirtti.

 

Açıklamalarının devamında Koç Kayası Tabiat Parkının da önemli bir turizm merkezi olduğuna değinen Vali SARIFAKIOĞULLARI "Tabiat Parkı içerisinde bulunan Birun Otel önemli bir turizm destinasyonudur. Önümüzdeki dönemde burası için gerek kayak pistleriyle, gerek diğer turizm enstrümanlarıyla önemli bir uğrak noktası olması için çalışmalarımız devam ediyor. Giresun bir turizm şehridir ve önümüzdeki yıl bir milyon turist hedefine tanınırlığı arttırarak sizlerle beraber ulaşacağız.” dedi.

 

Yeşil yol kapsamında bölgedeki yollarda yürütülen alt yapı çalışmalarına öncelik verildiğini de belirten Giresun Valisi Harun SARIFAKIOĞULLARI “Bulancak’ta 6 km’lik sıcak yol asfalt çalışması olduğunu, Sis Dağı-Zıva Vadisinde sıcak asfalt çalışması olduğunu, erişilebilirliği arttırdığımız sürece turizm potansiyelimizin ilerleyeceğini söyledi.”  Ziyaret ve incelemeleri esnasında vatandaşlarla da sohbet eden Giresun Valisi SARIFAKIOĞULLARI vatandaşların sorunlarını dinledi.

Giresun Valisi Harun SARIFAKIOĞULLAR’nın ziyaret ve incelemelerine, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan KOÇYİĞİT, Dereli Kaymakamı Emre YEŞİLBAŞ, İl Jandarma Komutanı B.Murat YAKIN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin TAŞKIN, ilgili Daire Amirleri, Giresun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bekir BAYRAM ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 20.11.2018 16:41
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.7 ° / 13.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.