Mevlid Kandili dualarla idrak edildi

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, gençleri anlama ve onları geleceğe hazırlama konusunda Hz. Peygamberin insanlar için eşsiz bir örnek olduğunu belirtti.

Mevlid Kandili dualarla idrak edildi

Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed’in doğum günü olan Mevlid Kandili, Giresun camilerinde dualar ve salavatlarla idrak edildi.

Mevlid Kandili münasebetiyle camilerde düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programlarda, Kur’an-ı Kerim okundu, salavatlar getirildi ve dualar edildi.

Programlarda, Hz. Peygamberin insanlığa getirdiği rahmet yüklü mesajlarından konular anlatıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle belirlediği “Peygamberimiz ve Gençlik” teması çerçevesinde Hz. Peygamber’in gençlere verdiği öneme dikkat çekildi.

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, Seyyid Vakkas Camii’nde düzenlenen ‘Mevlid Kandili Programı’na katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetleri, Mevlid’den bölümler ve ilahilerin yer aldığı programda konuşan Müftü Oral milletimizin ve İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik etti.

 

 

Müftü Oral, Hz. Peygamberi anmaya ve anlamaya ihtiyaç olduğunu belirterek, “Allah Rasûlü (s.a.s) kendisine risalet görevi verilmeden önce de nezih bir gençlik dönemi geçirmiştir. Çevresinde “Muhammedü’l-emîn” yani “Güvenilir Muhammed” lakabıyla tanınan Peygamberimize, ilk inananlar da gençlerdir. Onun dürüst, erdemli, insaflı ve adaletli kişiliği, gençlerin en büyük güvencesi olmuştur. Genç sahabilere kâmil bir iman, salih bir amel ve güzel bir ahlakla yaşamayı öğreten Peygamberimiz, onları insanlığınufkunda parıldayan birer rol model olarak yetiştirmiştir.”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 20.11.2018 16:38
  • Salı 25.5 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.5 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 15 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.