Ölü ve yaralı sayısı artıyor !...

Elazığ’daki depremle ilgili son gelen bilgilere göre 6,8 lik depremde acı haberler gelmeye devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Elazığ'da meydana gelen 6

Ölü ve yaralı sayısı artıyor !...

Elazığ’daki depremle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Depremde Elazığ’da 2, Malatya’da 2 olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti. Bize ulaşan bilgilere göre Elazığ’da 44, Malatya’da 40 olmak üzere 84 kişi yaralandı." denilmişti. 

AFAD'dan yapılan ilk açıklamada ise, depremde 6 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, Son gelen bilgiye göre ise depremde hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen dakika değişiyor. 

Soylu, depremin ardından şu ana kadar 15 artçı sarsıntı yaşandığını dile getirerek, en büyük artçı sarsıntının da 4,5 civarında olduğunu söyledi. Artçı sarsıntıların sürdüğünü dile getiren Soylu, yaralıların bilgilerini de AFAD Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı ve valiliklerin açıkladığını, gelen bilgileri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceklerini kaydetti.

 

Soylu, ilk olduğu andan itibaren depremi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilettikleri ve gelen bilgileri de paylaştıklarını belirterek, "Elazığ'a gidiyoruz Sağlık Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımızla birlikte. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Vatandaşımızdan bir tek istirhamımız var, cep telefonunu çok fazla deprem anında kullanmamak, iletişim hatlarını meşgul etmemek. Kullanılacaksa mümkünse kısa mesaj veya internet hatları üzerinden konuşmak en doğrusu. Biz doğru bilgiyi kısa aralıklarla aktarmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

 

SON DAKİKA; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik deprem sonrası yeni bir açıklama daha yaptı. Bakan Koca, depremde 18 kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken Bakan Soylu, 553 kişinin yaralandığını enkaz altında kalan 30 vatandaş için kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

 

Malatya Valisi'nden Açıklama geldi

 

Malatya Valisi Aydın Baruş: "Malatya'daki depremde şu ana kadar toplam 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Doğanyol, Pütürge ve Kale ilçelerimizde toplam 45 kişi yaralandı." dedi.

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük: "Bize ulaşan bilgilere göre şu ana kadar Pütürge'de göçük altında kalan yok." Dedi.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım: "Hastanelere intikal eden 225 yaralı bilgisi var, 2'si ağır durumda." Dedi.  


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 25.01.2020 00:17
  • Perşembe 23.2 ° / 15 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.