Omurga ve belin doğru şekil alması önemli

Life Fitness’ın eğitim platformu olan Life Fitness Akademi Master Trainer’ı Tuğrul Çağrı Yılmazer, Squat, Lunge, Plank ve Pushup egzersizleri sırasında sıklıkla yapılan yanlışlıkların üzerinde duruyor, hareketlerin nasıl doğru bir

Omurga ve belin doğru şekil alması önemli

Tüm dünyadaki fitness tesislerinde güvenilir ve popüler ekipmanlarıyla kullanıcılara farklı çözümler sunan Life Fitness, sporu daha eğlenceli ve faydalı bir şekilde deneyimlemek isteyenler için antrenman çözümleri sunuyor. Life Fitness’ın eğitim platformu olan Life Fitness Akademi’nin profesyonel fitness eğitmenleri doğrudan etkileşim sağlayan fitness önerileri veriyor.

 

Squat esnasında güç yere doğru aktarılmalı

Squat’ın etkili ancak sakatlanma riski yüksek bir egzersiz olduğuna dikkat çeken Life Fitness Academy Master Trainer’ı Tuğrul Çağrı Yılmazer,‘’Squat egzersizinde sakatlık riskini en aza indirmek için diz kapağının arkasında kalacak yükseklikteki bir kutuya oturuş yapılarak egzersiz gerçekleştirilebilir. Bu sırada anatomik duruş gereği bacaklar omuz genişliğinde açılmalı ve omurganın doğal yapısı korunmalıdır. Otururken diz kapakları ayak parmak uçlarının gösterdiği yöne doğru bükülmelidir. Diz kapakları içe doğru birbirine yaklaşıyorsa; egzersiz esnasında bunu engellemek için dizlerin arasına bir top yerleştirilmesi hareketin doğru yapılmasına yardımcı olacaktır. Diz kapağı etrafında bulunan kaslara yönelik uygulanacak kuvvetlendirici ve düzeltici egzersizler ile bu durum uzun vadede kalıcı olarak düzeltilebilir. Squat sırasında gövdenin üst kısmının öne doğru bükülmesi merkez bölge kaslarının kuvvetsiz olduğunu gösterir. Bu durumda karın ve bel çevresinde bulunan kaslara yönelik esneklik ve güç çalışmaları uygulanmalıdır. Ağırlık kullanarak yapılan Squat egzersizlerinde omurganın bu yönelimine engel olabilmek için bilenen nefes tekniğinin aksine oturuşa başlamadan nefes almalı, oturuş esnasında nefes tutmalı ve kalkış tamamlanmak üzereyken nefes verilmelidir. Egzersiz sonrasında bacağın yalnızca üst ve ön kısmında bir kas ağrısının hissedilmesi ise bacak kaslarının dengeli kullanılmadığını gösterir. Bacağın arka kısmı ve kalça bölgesinde bulunan kasların daha aktif çalışması için yere basarken topuklar dominant kullanılmalı ve ayak çukuru korunmalıdır. Bu şekilde güç yere doğru aktarılır ve kaslar arasında olması gereken yük paylaşımı yapılır. Squat sonrası bacağın üst ve ön kısmındaki istenmeyen kalınlaşma için bu uygulama tekniğinin uygulanması yararlı olacaktır” diyor.

 

Lunge denge koordinasyonu sağlar

 

Yılmazer, “Bacaklar arasında güç ve ölçü bakımından bir eşitsizlik varsa Lunge egzersizinin uygulanması fayda saylayacaktır. Vücut dengesinin kontrol altında tutulması gereken bu egzersize yeni başlarken ilk adımlar bulunan yerde arkaya doğru atılmalır ve olası denge kaybı için tutunacak bir desteğe yakın konumda bulunulmalıdır’’ diye belirtiyor.

 

Belin çukurlaşmamasına dikkat edilmeli

Pushup ve Plank’ın ise dinamik ve statik kasılmalardan oluşan en etkili merkez bölge egzersizi olduğuna değinen Yılmazer, “Bu iki egzersiz esnasında da bel çukuru oluşturmamaya dikkat edilmelidir. Leğen kemiği karın kasları sıkılarak öne doğru kitlenmeli, kolların ve ayakların konumu, vücut yükünü doğru dağıtabilmesi ve olası sakatlıklardan korunması için birbirine paralel olmalıdır” diye söylüyor.

 

Life Fitness ve EKS Dış Ticaret Hakkında:

Life Fitness, 40 yılı aşkın süredir ürettiği yüksek kaliteli fitness cihazları ile Dünya Fitness Cihazları Endüstrisi’ne yön vermektedir. Türkiye’de de 1989 yılından beri EKS DIŞ TİCARET tarafından başarı ile temsil edilen Life Fitness’ı endüstrinin global lideri konumuna getiren yolculuğu 1968’de ilk elektronik Cardio cihazını sektöre kazandırmasıyla başlar. O tarihten bu yana sayısız başarı, ödül ve referanslarıyla liderliğini pekiştirmeye devam etmektedir. Türkiye’de fitness sektörüne yaptığı katkılar nedeniyle 6 kez Dünya’da yılın distribütörü ödülüne layık görülen EKS DIŞ TİCARET aynı zamanda Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, Türkmenistan, Kuzey Irak ve KKTC’de de Life Fitness’ın tek ve yetkili distribütörüdür. EKS DIŞ TİCARET, bu başarıyı borçlu olduğu yüksek hizmet kalitesini ve çözüm odaklı çalışmalarını tüm sektör bileşenlerinin hizmetine sunmaya devam etmektedir


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 13.09.2018 15:20
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.7 ° / 13.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.