Onlar Teknolojinin yıldızları.

Esenler Belediyesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim Parkı'nın öğrencileri 'Geleceğin Teknoloji Yıldızları' proje seçmelerinde büyük başarıya imza attı. Seçmelere katılan 7 öğrencinin hepsi eğitim almaya hak kazandı.

Onlar Teknolojinin yıldızları.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın (T3 Vakfı) İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile ortaklaşa yürüttüğü Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı Proje Seçmelerine 2 bin öğrenci katıldı. Esenler Belediyesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim Parkı da 7 orta okul öğrencisiyle katıldığı "Geleceğin Teknoloji Yıldızları" proje seçmelerinden başarıyla ayrıldı. Minik bilim insanları, yaptıkları projelerle bilime katkıda bulundular.

Etkinlikte Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim Parkı öğrencileri, atık malzemeler kullanarak Mars yüzeyinde görev yapan bir araç ve bir cep telefonu uygulaması tasarladılar. Bilim Parkı adına seçmelere katılan 7 öğrenci de büyük bir başarıya imza atarak Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı'na katılmaya hak kazandı.

18 AYLIK EĞİTİMDEN GEÇECEKLER

Kazanan öğrenciler Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın Dene-Yap Teknoloji Atölyeleri’nde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle, Esenler'de 36 aylık kapsamlı bir eğitim alacaklar. Öğrenciler, ilk 18 ay boyunca "Robotik ve Kodlama", "Elektronik Programlama, "Nesnelerin İnterneti", "Yapay Zeka", "Enerji Teknolojileri", "Üretim ve Tasarım", "Havacılık ve Uzay", "Siber Güvenlik" derslerini içeren kapsamlı bir eğitim alacaklar. Geleceğin Teknoloji Yıldızları, ikinci 18 ayda ise projeler geliştirecek ve uluslararası yarışmalara katılacaklar.

TORNAVİDA KULLANAMAZDI, ELEKTRİK DEVRESİ KURUYOR

Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim Parkı Fizik öğretmeni Bengül Kalender önderliğinde bir hafta sıkı bir elektrik ve mekanik dersi alan öğrenciler kendi ürünlerini ortaya çıkarmaya başladılar. Öğrencilerden Tarık Bora’nın annesi, “Çocuklarımız daha tornavida kullanmayı bilmezlerdi. Artık elektrik devresi kurup hayallerindeki araçları oluşturmaya başladılar. Evlatlarımızın hayal dünyalarını geliştirebilmeleri ve birer bilim insanı olma yolunda ilerlemeleri bizi gururlandırıyor" dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 09.07.2018 18:57
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.7 ° / 13.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.