Plansız ve çarpık

Ülkemizin dört bir yanında plansız ve çarpık sanayileşme sonucu yaşam alanlarımız ve sağlığımız tehdit altındadır

Plansız ve çarpık

Ülkemizin dört bir yanında plansız ve çarpık sanayileşme sonucu yaşam alanlarımız ve sağlığımız tehdit altındadır.

 Yaşamın sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde devamı için olmazsa olmazlarımız; su, hava ve toprak her geçen gün daha fazla kirlenmektedir.

 Kirlenen su, hava ve toprak artık doğanın dengesini bozmakta, bozulan çevre dengesi ise; insanların tedavisi mümkün olmayan hastalıklarla karşı karşıya kalmasına neden olmakta, yaşam süresini kısaltmaktadır.

Son yıllarda ülkemizdeki çevresel tahribatın yoğunlaşması nedeniyle çağımızın ölümcül hastalıklarından olan kanser vakalarındaki artışın ve artışın da özellikle belirli bölge ve şehirlerde yoğunlaşıyor olması yaşamsal tehdit oluşturmaktadır.

Bu doğrultuda;

 

  1. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılmış, yaptırılmış, koordine edilmiş veya devam eden “Antalya, Tekirdağ, Kocaeli, Edirne, Kırklareli İllerinde Çevresel Faktörlerin Sağlık Üzerine Etkileri” hakkında bir araştırma var mıdır, varsa sonuçları nelerdir, sonuçları üzerinde gerekli tedbirler alınmış mıdır, araştırma yok ise böyle bir araştırma yaptıracak mısınız?

 

  1. İlimiz Kırklareli’nde; Bakanlığınız veya İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce içme ve kullanma suyu ölçümlerinde Arsenik-Krom-Nitrat oranı tespit edilmiş midir, edildi ise oranlar nelerdir, belirlenen oranların, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği’ne göre sınır parametresinin üzerinde olduğu herhangi bir zamanda tespit edilmiş midir, edildi ise nerede, hangi tedbirler alınmıştır?

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Anahtar Kelimeler: Plansız ve çarpık
Tarih: 24.12.2018 15:19
  • Cuma 21.6 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.