seçimlerde mutlaka sandığa gitmeliler

14 Ekim Pazar günü Belçika’da gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde ülkedeki Türk vatandaşlarına oy kullanma çağrısında bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, “Belçika’da yaşayan göçmenlerin yerel seçimlerde

seçimlerde mutlaka sandığa gitmeliler

14 Ekim Pazar günü Belçika’da gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde ülkedeki Türk vatandaşlarına oy kullanma çağrısında bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, “Belçika’da yaşayan göçmenlerin yerel seçimlerde oy kullanmaları, hak ve menfaatlerini koruyacak adayları desteklemeleri önemlidir.” dedi. Yeneroğlu açıklamasında şunları kaydetti:

 

“14 Ekim 2018 Pazar günü Belçika’da yerel seçimler gerçekleştirilecektir. Bu seçimlerde Belçika ve Avrupa Birliği (AB) üyesi olan ülke vatandaşlarının yanı sıra Belçika’da 5 yıldan fazla süreyle ikamet eden yabancı ülke vatandaşları da oy kullanabilecektir. Ülkede 800 bin civarında Müslüman göçmen bulunmaktadır. Bu kesimin içinde yarısından fazlası Belçika vatandaşı olan 240 bini aşkın insanımız yaşamaktadır. Belçika’daki vatandaşlarımızın 140 binden fazlası ise seçimlerde oy kullanma hakkına sahiptir.

 

Belediyeler, göçmenlerin yerel ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında kilit kurumlardır. Eğitim, kültür ve ulaşım gibi alanlarda ortaya konulan yerel politika ve hizmetler göçmen kesimi de ilgilendirmektedir. Bu hizmetlerin göçmenleri de dikkate alacak şekilde geliştirilmesi belediye yönetiminden geçmektedir. Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi gibi yönetim mekanizmalarını etkilemek ve buralarda yer almak için siyasal katılım şarttır. Aynı zamanda göçmenlerin siyasi katılımlarını artırmaları ve belediye yönetimlerinde görev almaları toplumu zenginleştirecektir. Bu noktada yerel seçimler, yaşanılan bölgenin sosyal yaşamına katılmak ve söz sahibi olmak için önemli bir fırsattır.  Seçme hakkı olan tüm göçmenler oylarını kullanarak, hem yaşadıkları toplumun geleceğini hem de kendi geleceklerini şekillendirmek için bu fırsatı değerlendirmelidir.

 

Bir önceki yerel seçimlerde göçmenlerin sadece yüzde 18’inin oy kullandığını dikkate aldığımızda, siyasal katılımda kat edilmesi gereken mesafe ortadadır. Bu oranın artırılarak  göçmenlerin siyasi alanda daha çok varlık göstermeleri, önümüzdeki süreçte, yerel yönetimlerde siyasilerin göçmen politikalarını büyük ölçüde etkileyecektir. Toplumsal ve siyasi hayatta daha fazla varlık göstermek ve söz sahibi olmak adına ülkedeki tüm göçmenleri  oylarını kullanmaya davet ediyorum.”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 13.10.2018 13:48
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.