Şehrin kalbinde yükselecek

Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camii’nin temeli atılıyor

Şehrin kalbinde yükselecek

İl Müftüsü Muhittin Oral, Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camii temel atma törenine tüm Giresun halkını davet etti.

 

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camii’nin hayatın merkezinde konumlanması için yeniden inşa edildiğini ifade etti.

İslam medeniyetinin kalbi olan camilerin, halkın dini vecibelerini Allah’ü Teâlâ’nın huzurunda en güzel şekilde yerine getirmesi için yapıldığını belirten İl Müftüsü Oral, “Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camii’ni, yardımsever halkımızın destekleriyle yeniden yapıyoruz. 23 Mayıs Perşembe günü saat 13.30’da gerçekleştirilecek temel atma törenine tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

CEMAAT KAPASİTESİ 2 BİN 200 KİŞİ  

Tamamlandığında Giresun’un cemaat kapasitesi en yüksek camilerinden biri olacağını ifade eden Müftü Oral şu ifadelere yer verdi, Cami kapalı alanında aynı anda yaklaşık bin 800, açık alanda ise yaklaşık 400 olmak üzere toplam 2 bin 200 kişi aynı anda ibadet edebilecek.

ENGELLİ DOSTU CAMİ

Cami katında engelli vatandaşlar için avluya çıkış rampası, 4 metre genişliğindeki avluya çıkış merdiveni, 271 metrekare alanlı cami avlusu, Osmanlı tip mukarnaslı ikişer adet şerefesi bulunan iki adet minareli caminin ana mekanı 437 metrekareden oluşuyor.

Osmanlı mimarisi ve Mimar Sinan’ın üslubunu yansıtan yapının kıble tarafının dört köşesinde küçük kubbeleri bulunan 18, 30 metre çaplı ana kubbe yer alacak. Mahfil katında ise pencereli 3 kubbe, giriş kısmı üstünde 3 kubbenin yer alması planlanmıştır. Projede ayrıca 740 metre kare alanda 80 araç kapasiteli iki katlı otopark yer alıyor.

SOSYAL DONATI ALANLARI

Zemin katında sosyal donatı alanları, vakıf şubesi, yayınevi, aynı zamanda namaz kılınabilen şark köşeli toplantı ve sohbet alanı, bulunan camide engelliler için dahil olmak üzere erkek ve bayan tuvaleti, lavabo ve şadırvan bulunacak.

 

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 25.05.2019 15:11
  • Cuma 21.6 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.