Tercihinizde Üniversite Puanına Dikkat edin

Yaklaşık bir milyon öğrencinin girdiği ve bu yıl ilk kez uygulanan Liselere Giriş Sınavı’nın sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardın da aileleri ve öğrencileri tercih heyecanı sardı. Uğur Ko

Tercihinizde Üniversite Puanına Dikkat edin

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nın yerine bu yıl 2 Haziran’da iki bölüm olarak gerçekleşen Liselere Giriş Sınavı’nın sonuçları, tercih kılavuzu ve tarihleri açıklandı. Özel lise kayıtları ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların kayıtları ise 27 Haziran’da başlamıştı, sınava giren öğrenciler ise tercihlerini yapmaya 2 Temmuz’da yapmaya başladı. Tercih süreci 13 Temmuz Cuma gününe kadar devam edecek.

Uğur Koleji PDR Koordinatörü Ferhan Uz Güçlü, sınava katılıp yerleşimi merkezi sınav puan üstünlüğüne göre değerlendirilecek adaylar ve girmeyip adrese dayalı sistemle tercih yapabilecek adaylara yönelik tavsiyelerde bulundu.

Ergen psikolojisini dikkate alın

Ergenlik dönemindeki çocuklarda çeşitli iletişim sorunları yaşanabileceğini dile getiren PDR Koordinatörü Ferhan Uz Güçlü, şunları kaydetti: “Aileler çocuklarıyla tercih sürecinin içinde yer almalı. Ergen psikolojisini bilerek hareket etmek ve onun tercihlerini önemsediğinizi htirmek önemli. Bunun için öncelikle olası bir tercih listesi çıkarmalı. Liste çeşitli kriterlere göre puanlandırılmalıdır. Sınava giren öğrencilerin tercihleri yapılırken öncelikle üniversiteye yerleştirme oranına ve akademik kadrosunun tecrübeli olmasına dikkat edilmeli. Çocuğa uygunluğu, dersler dışında gerçekleştirilen aktiviteler de değerlendirilebilir.”

Gelecek yıl okula devamlılığa önem verilmeli

Merkezi sınava girmeyen öğrenciler için de öneriler paylaşan Güçlü; Evine yakın lokasyondaki okulları tercih edecek öğrenciler için birçok kriter bulunuyor. Okulların türü, kontenjanı, öğrencilerin ikamet adresleri, öğrencilerin ortaokulları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurulacak. Adrese dayalı yerleştirmenin avantajı ise evine yakın lokasyondaki okullar tercih edileceği için öğrenci özellikle mega kentlerde enerjisini yollarda tüketmemiş olacak. Sınava giren ve girmeyen öğrencilerin tercihlerini mutlaka uzmanlardan yardım alarak gerçekleştirmelerini öneriyoruz” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 04.07.2018 13:11
  • Perşembe 20.1 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.