toplumun en değerli sermayesi

Prof. Dr. Saffet Köse, toplumların programlanmaya çalışıldığını belirterek gençleri korumak için ailelere önemli sorumluluklar düştüğünü belirtti.

toplumun en değerli sermayesi

 

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, toplumun gençlik üzerinden programlanmaya çalışıldığını belirterek uyarılarda bulundu.

Rektör Saffet Köse, Giresun Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi’ndeki rektörlük binasında ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ konulu konferans verdi.

Sala, Kur’an-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterimiyle başlayan program Giresun Müftüsü Muhittin Oral’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Müftü Oral, “Sevgili Peygamberimizin kılavuzluğunda Anadolu insanı ayağa kalkacak, Anadolu insanını kimse mağlup edemeyecek, Anadolu’da İslam, ezan, Kur’an ve bayrak hep hakimiyetini sürdürecek” dedi.

Programa katılan Giresun milletvekili Cemal Öztürk, Peygamber Efendimize hürmeten çocuklarına Mehmet ismi veren bir neslin askerine de mehmetçik diyerek sevgisini ifade ettiğini belirtti. 

GENÇLERE DEĞERLİ MÜJDELER

‘Peygamberimiz ve Gençlik’ temalı konferans veren Prof. Dr. Saffet Köse ise Hz. Peygamber’in gençlere dönük değerli müjdeleri olduğunu belirtti. Rektör Köse şu ifadelere yer verdi, “Peygamber Efendimiz çok önemli ve zor görevlere gençleri tayin etmiştir. Gençlere hayatın içerisinde,  kendi güçlerini, dinamizmlerini, o doğrultudaki hayallerini, ideallerini gerçekleştirebilmek için değer vermiş, güven vermiş, önem vermiş, motive etmiştir.

Eğer anneler babalar, büyükler, gençleri kendi değerlerimiz doğrultusunda, kendi kültürel kodlarımız doğrultusunda yoğuramazsak 'O zaman kıyametimiz kopmuştur' diyor Peygamber Efendimiz.  O yüzden gençler üzerinden konuşurken büyüklerin onlara karşı olan vazifelerini de görmezden gelemeyiz. Aslında gençleri konuşurken büyüklere de bunları söylemek gerekir. O yüzden Peygamber Efendimiz gençlere hitaben,  ‘Eğer büyüklerinize karşı saygı göstermiyorsanız, küçüklerinize sevgi beslemiyorsanız sizin toplumunuzda kıyamet kopmuştur’ diyor. Büyüklere de, ‘Eğer onları iyi yetiştiremezseniz iyi eğitimezseniz, onlara imkanlar hazırlayamazsanız kendi sonunuzu da siz hazırlamış olursunuz’ diyor. O sebeple biz bir bütün olarak dışarıdan programlanmaların farkında olmalıyız.”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 26.11.2018 10:07
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.