Türkiyenin En büyüğü..

Türkiye’nin en büyük şehir hastanesi projesinde Bosell imzası

Türkiyenin En büyüğü..

Türkiye’nin bugüne kadar açılmış en büyük şehir hastanesi olan Kayseri Şehir Hastanesi ‘nin entegre elektronik güvenlik çözümleri Bosell tarafından hayata geçirildi.

YDA Group tarafından 466 bin m² kapalı ve 281 bin m² açık alana sahip olarak inşa edilen Kayseri Şehir Hastanesi, tek ve çift kişilik geniş odalarıyla, erişilebilirliği ve rahatlığı ön planda tutulmuş dinlenme alanları, kantin ve kafeteryalarıyla personele, hastalara ve ziyaretçilere konforlu bir hizmet sunmak üzere tasarlanmış bir sağlık kampüsü. Kayseri dışında; Sivas, Nevşehir, Kırşehir ve Niğde gibi çevre illere de sağlık hizmeti verecek olan hastane, 5 ana hastane binası ile fizik tedavi ve adli tıp birimlerini kapsıyor. 5 yıldızlı otel konseptiyle inşa edilen Kayseri Şehir Hastanesi, modern hizmet anlayışıyla hastalarına tedavi imkanı sağlıyor.

Türkiye'nin sağlık alanında hayata geçirdiği önemli dönüşüm projelerinden biri olan Kayseri Şehir Hastanesi, kullanılan gelişmiş güvenlik ve acil durum altyapısıyla da fark yaratıyor. Akıllı binalardan oluşan ve 1607 yatak kapasitesine sahip Kayseri Şehir Hastanesi’nde personel ve hasta konforu ön planda tutulurken, tesis içinde güvenli bir ortam yaratmak için uçtan uca elektronik güvenlik çözümleri kullanılıyor.

Projelendirme ve kurulum aşamaları, Securitas Grup şirketlerinden Bosell tarafından gerçekleştirilen elektronik güvenlik hizmetleri kapsamında; tüm kampüste Yangın Algılama, Genel Seslendirme ve Acil Anons, Kartlı Geçiş Kontrol, IP Video İzleme ve İtfaiyeci Telefonu sistemleri kullanılıyor. Ayrıca tüm bu sistemler, operasyonel kullanım kolaylığı sağlayacak bir yazılım (Bina Entegrasyon Sistemi) ile entegre çalışıyor. Bu sayede hastanenin güvenlik ve acil durum süreçleri ve operasyonel verimliliğin en üst seviyede olması sağlanıyor.

Kampüs içerisinde Bina Entegrasyon Sistemi (BIS) merkez yazılımı çatısı altında 23 adet yangın algılama paneli, 1800 ‘den fazla kamera, 400 adet kartlı geçiş paneli ve 350 ’ye yakın anons mikrofonu entegre olarak çalışıyor. Bu sayede hem tüm binaların tek bir merkezden izlenerek yönetilmesi sağlanıyor hem de her bir bina operasyonel ve acil durum prosedürlerine uygun şekilde bağımsız olarak çalışıyor.

Sistem operatörleri, saha ekipmanlarının yerleşimlerinin bulunduğu grafik haritalar üzerinden tüm sistemleri rahatlıkla izleyebiliyor ve kontrol edebiliyor. Alarm durumlarında ise otomatik olarak açılan ekran görüntüleri aracılığı ile operatörler sistem tarafından anlık olarak bilgilendiriliyor. Bu sayede hem kampüste hiçbir riskin gözden kaçırılmadan güvenliğin en üst düzeye çıkarılması hem de operatörlere sağlanan kullanım kolaylığı sayesinde işletme giderlerinin asgari düzeye indirilmesi sağlanıyor.

Kampüs sahasında yer alan tüm IP kameralar, görüntü kayıtlarındaki olası kayıpların önüne geçilmesi amacı ile iki farklı veri merkezine aynı anda ve gerçek zamanlı olarak kayıt yapıyor. Kayıtların saklandığı her iki veri merkezininde giriş kapılarında yüksek güvenlik ihtiyacını karşılamak için biyometrik sistemler kullanılıyor.

“Akıllı Hastane” konseptine uygun olarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde yer alan Yenidoğan Ünitesi’nde, bebek kaçırma riskine karşı özel bir güvenlik çözümü olarak RFID sistemi kullanılıyor. Kullanılan RFID sistemi ile Bosell’in sunmuş olduğu merkezi yönetim yazılımının entegrasyonu sayesinde, olası risk durumlarında kartlı geçiş sistemi acil durum prosedürünün otomatik olarak devreye girmesi ve ilgili kamera görüntülerinin anında operatörlere ulaştırılması sağlanıyor.

Yine Kampüs içerisinde yer alan YGAP (Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri) binası içinde ihtiyaca özel tasarlanmış güvenlik ürünleri kullanılıyor. Burada kullanılan sistemler sayesinde bina içindeki ve dışındaki tüm hasta ve hastane personelinin güvenliğinin en üst seviyede olması sağlanıyor.

Bosell Hakkında:

Birbirinden farklı bir çok sektörde deneyime sahip olan, Bina Entegrasyon Sistemi (BIS), Analog ve IP Video İzleme, Geçiş Kontrol, Kongre ve Simültane Tercüme, Genel Seslendirme ve Acil Anons, Yangın Algılama Sistemleri ve Alarm çözümleriyle 8 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Bosell, farklı amaçlara hizmet eden bu sistemleri birbiri ile entegre çalışacak şekilde uygulayarak müşterilerine kusursuz biçimde 360 derece güvenlik çözümü sağlıyor. Risk Analizi, İhtiyaç Tespiti, Projelendirme (Tasarım), Uygulama, Eğitim, Satış Sonrası Servis ve Bakım hizmetlerinden oluşan perspektifle, Bosell müşterilerine maliyet ve süreç avantajı getiriyor. Bir Securitas grup şirketi olan Bosell, bu çokuluslu yapının pek çok avantajını kullanıyor.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Anahtar Kelimeler: Türkiyenin En büyüğü..
Tarih: 06.07.2018 15:56
  • Cuma 21.6 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.