Türkmenlerin Kaçışları Sürüyor

Erbil ve Musul'daki kamplarda zor şartlarda yaklaşık bir ay kalan Türkmenler, çareyi Şii bölgelerine gitmekte buluyor.

Türkmenlerin Kaçışları Sürüyor

Otobüs, kamyon, pikap ve tırlarla Kerkük'e gelen sığınmacıları, kontrol noktasında peşmerge ve polisler karşılıyor. Burada ailelere, bir miktar içecek ve yiyecek dağıtılıyor. Kentteki Şiiler, bir gece 'hüseyniye' diye tabir ettikleri ibadet yerlerinde ağırladıkları aileleri, ertesi gün otobüslere bindirerek Bağdat'a uğurluyor.

Korumasız yola çıkan aileler, IŞİD tehlikesi nedeniyle daha uzun güzergahtan Bağdat'a ulaşmaya çalışıyor. Bağdat'ta, Şii sivil toplum kuruluşlarının karşıladığı ailelerin bazıları başkentte kalırken, bazıları da Kerbela ve Necef'e geçiyor.

Kerkük Polis Müdür Yardımcısı General Turhan Abdulrahman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelen sığınmacıların gerekli ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

Ailelerin kaldıkları kamplarda memnun olmadıklarını anlatan Abdulrahman, "Bu nedenle her gün ortalama bin aile Kerkük üzerinden Şii bölgelerine geçiyor. Biz günlerdir yollarda ve kamplarda mağdur olan bu insanların, geçişi için gereken kolaylığı sağlıyoruz" dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 29.10.2014 10:22
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.