Üst Düzey Görevler

Halk Bankası, Vakıfbank ve Ziraat Bankası’nın üst yönetimde değişiklikler yapıldı. buna göre; Mevlüt Uysal Halkbank’a, Abdülkadir Aksu Vakıfbank’a, Eski bakan Faruk Çelik ise Ziraat Bankası’nın yönetim kurulu üyeliğine getiril

Üst Düzey Görevler

Hazine ve Maliye Bakanlığı temsilcisinin verdiği önerge doğrultusunda Mehmet Emin Özcan, Mevlüt Uysal ve Sezai Uçurmak üç yıl süreyle yönetim kurulu üyeliğine seçildi.Recep Süleyman Özdil, Himmet Karadağ, Osman Arslan, Meltem Taylan Aydın, Maksut Serim ve Sadık Tıltak’ın ise yönetim kurulu üyeliği görevlerinin devamına karar verildi.

 

Vakıfbank’ın bugün gerçekleştirilen genel kurulunda Yönetim Kurulu Başkanı, Türk siyasetinin yakından tanığı bir isim eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu oldu. Yapılan Genel Kurul sonrası Vakıfbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Aksu oldu. 1973’te başladığı kaymakamlık hayatında hızla yükselen ve 1980’lerden bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti’nde önemli kademelerde, önemli görevlerde bulunan Aksu, AK Parti’nin kurduğu 59. Hükümet’te de İçişleri Bakanlığı görevini üstlenmişti.

 

Ziraat Bankası tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yapılan açıklamada bankanın olağan genel kurul toplantısında yönetim kurulu üyelerinden Dr Ahmet Genç, Yusuf Dağcan, Hüseyin Aydın, Mahmut Kaçar, Feyzi Çutur’un görevlerine devam etmelerine, Mehmet Nihat Ömeroğlu, Serruh Kaleli, Faruk Çelik ve Yusuf Bilmez’in üç yıl süre ile yönetim kurulu üyeliğine seçilmelerine karar verildiği bildirildi.

 

Dört yıldır ‘nadasta’ bekleyen Bülent Arınç, sahalara yeniden dönüyor. TBMM eski Başkanı Arınç, Cumhurbaşkanlık Yüksek İstişare Kurulu üyesi olarak görev alacağını açıkladı. Hakkında ‘bitmişti, ezilmişti, çürümüştü’ şeklinde yapılan yorumlara cevap veren Arınç, yeni görevini Erdoğan’a yalakalık yaparak değil ‘sadakati’ nedeniyle aldığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 15 Mayıs’ta oluşturulan Yüksek İstişare Kurulu’nun ilk üyesi belli oldu. 2002-2015 arasında AKP’de TBMM Başkanlığı, Başbakan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunan Arınç, yeni kurulda görev alacağını açıkladı. Arınç, Erdoğan’ın kendisini Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine atayacağını söyledi. Memleketi Manisa’da aile dostları ile iftar yemeğinde bir araya gelen Arınç, yeni görevini bu yemekte açıkladı.

 

Arınç, yeni görevini açıkladığında uzun süre alkışlarla destek gördü. İşte o sözleri: “Her yerde her şeyi konuşmak doğru değildir. Ama önemli olan konuşulacak yerde konuşmak, susulacak yerde susmaktır. Konuşulacak yerde susar, susulacak yerde konuşursanız o da çok ters olur. Sizden bir şey sorulduğu zaman doğruyu söylemek zorundayız. Efendim doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Onuncu köy olur. Ne olacak, kovarlarsa kovsunlar.

 

Şimdi kim bilir benim hakkımda twit atanlar ne düşünüyorlardır. Biz yok olmuştuk. Bitmiştik. Ezilmiştik. Çürümüştük. Düşünebiliyor musunuz biz Cumhurbaşkanımızın yanında Başdanışmanlık falan değil, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi. Başkanın kendisi olacak biz de yanında olacağız. Böyle bir şeyi Rabbim sadakatin sonucunda veriyor, yalakalığın değil. Allah’a hamdolsun.”dedi. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 29.05.2019 16:45
  • Çarşamba 27.4 ° / 18.2 ° Güneşli
  • Perşembe 24.3 ° / 16.4 ° false
  • Cuma 24.9 ° / 16.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.