Yapılarda yangına karşı güvenli kabloların önemi

Hafif ve güçlü bir madde olan titanyumdan üretilen Victorinox Swiss Army I.N.O.X. su altı sporcuları için yeniden tasarlandı. ISO 6425 sertifikasıyla dalış saatleri kategorisinde yer alan Victorinox Swiss Army I.N.O.X. Profesyonel Dalgıç, spo

Yapılarda yangına karşı güvenli kabloların önemi

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Kablo Mudanya’daki fabrikasında ürettiği AFUMEX™ kablolar ile yangına karşı güvenli çözümler sunuyor. Avrupa Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (CPR) konusundaki çalışmaları ile de öne çıkan Prysmian Kablo, binalarda elektrik tesisatından kaynaklı oluşan yangınların teknolojisi yüksek kablolar sayesinde en aza ineceğini kanıtlıyor.

 

Yangınlarda can kaybına neden olan zehirli gaz

Yangın sırasında kablolardan çıkan duman, insanların zehirlenmesinde ve hayatını kaybetmesinde en önemli etkeni oluşturuyor. Prysmian Kablo’nun simülasyonlar ile gerçekleştirdiği test esnasında iki farklı bölmeye, yangına karşı güvenli kablolar ile bugün binaların çoğunda kullanılan PVC kablolar yerleştiriliyor. Kabloların çıkardığı duman oranı ve yanma süresinin ölçüldüğü test sonucunda; Prysmian Kablo’nun yangına güvenli olarak ürettiği kabloların yandıktan sonra kısa sürede kendi kendine söndüğü ve duman salınımının daha az olduğu görülüyor. Bu sayede, binanın boşaltılması için gereken süre uzarken, acil müdahale ekiplerinin daha iyi koşullarda çalışması sağlanabiliyor. Öte yandan, yangına dayanıklı kabloların işlevini sürdürmesi, ayrıca kesintisiz güç kaynaklarının ve yangın alarm sistemlerinin yangın sırasında çalışmasına da olanak veriyor. Bu konudaki hassasiyetlerini vurgulayan Prysmian Kablo CEO’su Erkan Aydoğdu, “Yangına karşı güvenli kabloların, özellikle kalabalığın yoğun olduğu yapılar olan okullar, hastaneler, alışveriş merkezleri, sinema ve tiyatro salonları, metro ve karayolu tünelleri, hava alanları, maden ocakları, fabrikalar, bilgi işlem merkezleri, oteller, yüksek binalar, toplu konutlarda ve paniğin yaşanabileceği tüm yapılarda mutlaka kullanılması gerekiyor” dedi.

 

Can güvenliği için tüm sektör birlikte çalışmalı

Prysmian Kablo CEO’su Erkan Aydoğdu, ‘‘Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz’ misyonumuzdan hareketle, Türkiye’nin önemli yatırımlarının kablolamasında görev aldık. Ancak Türk Kablo Sektörünün öncü firması olarak, sadece projelere kablo temin etmekle kalmıyor; aynı zamanda, sektörümüzü geliştirecek her tür çalışma, proje içerisinde yer almaya çalışıyoruz. Yangına dayanıklı kablo üretiminin ve kullanımının artırılmasına yönelik çalışmalarımız devam edecek. Bu konuda, Türk Kablo Sektörü olarak hep birlikte hareket edersek, ülkemizin ve sektörümüzün çok daha iyi günler göreceğine gönülden inanıyoruz” dedi.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 29.08.2018 11:48
  • Salı 25.5 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.5 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 15 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.