Yaşama farklı bir gözle bakma

Yaşam tarzımıza ve çalışma biçimimize farklı bir gözle bakma

Yaşama farklı bir gözle bakma

Değişen şartlara adapte olmak insanlar için olduğu kadar işletmelerin devamlılığı için de kritik noktada yer alıyor. Uyum sağlayabilmenin, değişen durumlarda işletmelerin hayatta kalabilmesi için anahtar görevi göreceğini belirten Rockwell Automation EMEA Bölgesi Başkanı Susana Gonzalez, çalışma, iş birliği yapma ve öğrenme biçimlerimizin eskiye göre çok farklı olacağını söyledi.

Covid-19 pandemisiyle değişen yaşam ve çalışma şartları doğrultusunda açıklamalarda bulunan, Endüstriyel otomasyonda dünya liderleri Rockwell Automation EMEA Bölgesi Başkanı Susana Gonzalez, “Bu dönemde esnek olmak ve “eski yöntemlere” sadık kalma dürtüsüne direnç göstermemiz gerekiyor. Deneyimlere göre algılarımızı değiştirmeye açık olursak gelişim kaydedebiliriz” dedi.

Kişisel gelişim görme ve yapma eylemlerinin birleşimiyle ortaya çıkıyor

“Söz konusu olan ister becerilerimiz, çalışma rutinlerimiz ve sağlığımız, ister günlük yaşamlarımızın başka bir unsuru olsun, kişisel gelişim süreci görme ve yapma eylemlerinin birleşimiyle ortaya çıkar” diyen Gonzalez, “Aslında “işleri halleden” biriyimdir ancak geçtiğimiz yıl, normal rutinimin hayatımda hiç olmadığı kadar sekteye uğradığı bir dönem oldu. Bu dönemde, durumu değerlendirmek ve gözlem yapmak için harika bir fırsat yakaladım. Hareketli yaşam tarzıma rağmen, bu deneyim COVID-19 öncesinde sahip olduğum fikirlerin ve varsayımların birçoğu hakkında düşünmem ve hatta bunlara şüpheyle bakmam için bana zaman tanıdı. Kendi davranışlarımın nasıl değiştiğini ve iş arkadaşlarımın olağan dışı koşullara nasıl tepki verdiğini gördüğümde; kendime tüm bunları atlattığımızda her şeyin nasıl olacağını ve öğrendiklerimizi daha iyi yaşamak ve çalışmak için nasıl kullanabileceğimizi sordum” diye konuştu.

Yeni Bir Bakış Açısı

Çok çalışmakla verimli olmanın aynı şey olmadığı, öğrendiği ilk şey olduğunu belirten  Gonzalez, “Kısa süre önce 2019 günlüğüme baktım ve gördüklerime inanmakta zorluk çektim. O yıl bir an bile durmamıştım. Çalışma hayatım, toplantılar, etkinlikler ve uçağımı kaçırmamak için aceleyle havalimanına gitmekten oluşan kesintisiz bir döngüydü. Yine de ilk kapanmadan sonra aynı nicelikte ve hatta biraz daha fazla iş hallettim. O dönemki günlüğüme baktığımda zamanımı daha verimli kullandığımı görebiliyorum. Zamanımı daha akıllı ve ekonomik şekilde kullanarak işlerimin önceliğini daha iyi belirleyebildim. Egzersiz gibi sağlığıma ve ruhuma iyi gelen iş dışı aktiviteler için de zaman ayırabildim” dedi.

“Sanal buluşmalar, seçim yapma derdinden kurtardı”

Gonzalez şöyle devam etti: “Öğrendiğim ikinci şey, statükonun değişmesi ne kadar korkutucu görünse de değişime açık fikirli bir biçimde yaklaşırsak, yeni şartlara uyum sağlayabileceğimizi ve yeni koşullardan en iyi şekilde yararlanabileceğimizi fark ettim. Uzun yıllar Rockwell Automation için önemli bir etkinlik olan Automation Fair’ı, 2020’de, canlı ve talep üzerine istenilen zaman erişilebilen bir ev etkinliğine dönüştürdük. Sonuçta etkinliğe şahsen katılmamanın ve sektörle etkileşim kurmamanın önemli bir kayıp olduğu düşünülüyordu. Ancak etkinlik programı boyunca bir araya gelmenin yeni yollarını bulduk. Sanal buluşmalar ve forumlar, çok sayıda network fırsatı sundu ve oturumların kaydedilmesi de bizi konuşmacı içeriği ile network fırsatları arasında seçim yapma derdinden kurtardı.”  

Çalışma, iş birliği yapma ve öğrenme biçimleri eskiye göre çok farklı

Uyum sağlayabilmenin, değişen durumlar için bir anahtar görevi göreceğini belirten Gonzalez, çalışma, iş birliği yapma ve öğrenme biçimlerinin eskiye göre çok farklı olacağını kaydetti. Gonzalez, “Çalışmalarımızda, artırılmış gerçeklik ve dijital ikiz gibi uzaktan çalışmaya imkan tanıyan teknolojilerin hızlı bir ivme kaydettiğini ve bir zamanlar fiziksel olan şeyleri sanala dönüştürmek için çevrimiçi eğitim platformlarının kullanıldığını gördük. Birçok OEM iş ortağımızın makine eğitimi ve onarımlar gibi acil ihtiyaçlar için bu teknolojileri harika şekilde kullandığını görmek epey cesaret verici oldu. Bunların bu kadar kolay ve kaliteli şekilde kullanılması daha birkaç yıl öncesine kadar olanaksızdı” diye konuştu.

“Eski yöntemlere sadık kalma dürtüsüne direnç göstermemeliyiz”

Gonzalez sözlerini şöyle tamamladı: “Bu yıla yönelik yaklaşımımızda esnek olmamız ve “eski yöntemlere” sadık kalma dürtüsüne direnç göstermemeliyiz. Deneyimlere göre algılarımızı değiştirmeye açık olursak gelişim kaydedebiliriz. Düşüncelerimiz, yalnızca tersi ispatlanana dek geçerlidir. Bir zamanlar ben de birçokları gibi satış ve müşteri ilişkilerinde etkili olmak için her zaman sahada olmak gerektiğine inanıyordum. COVID-19 salgını başladı, biz de bu salgına uyum sağladık ve sonuçta dünyanın sonu gelmedi. Hâlâ satış yapıyor ve müşterilerimize hizmet veriyoruz. Uyum sağlama sürecinin bu kadar başarılı geçmesine ben bile çok şaşırdım.”

Dijital teknolojinin dünyanın bu zorluklara uyum sağlamasına nasıl yardımcı olduğu ve çalışanlarımızın nasıl uyum sağladığı hakkında daha fazla bilgiyi düşünce liderliği programımız Yönetim Perspektifleri’nde bulabilirsiniz


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 16.06.2021 01:42
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.