Yüksek Vitaminle Beslen

Evde, iş yerinde ve araçlarda hijyen sağlamaya destek olan Selpak kutu mendiller birbirinden farklı renk ve desenleriyle şık bir görüntü sergiliyor. Yeni dekoratif desenleriyle raflardaki yerini almaya başlayan Selpak kutu mendiller, gold, mavi

Yüksek Vitaminle Beslen

Kış aylarında artan iştah, yavaşlayan metabolizma ve vücut direncinin düşmesi sonucu yavaşlayan hareketlerimiz kilo alımını tetikliyor. Vitamin alımını dengeleyememe durumunda iştah da dengelenmiyor. Bu iştah artışının bilimsel bir açıklaması mevcut. Massachusetts Üniversitesi Tıp Okulu’ndan kardiyolog Ira Ockene, atalarımızdan gelen ilkel dürtüler ile vücudun soğuk havalarda kendini stok yapmaya ittiğini belirtiyor. Vücut, kışın soğuklara karşı kendini korumak ve ısınmak amacı ile yemek yemeye ihtiyacı artırıyor. Bunun sonucunda hareketsizlik ve enerji düşüklüğünün de etkisi ile kilo alımı başlıyor.

 

Doğru beslenmenin en kolay yolu danışmak

Diyetisyen Sian Porter, kış mutfağında baklagillerin, kuruyemişlerin ve kuru meyvelerin vazgeçilmezler arasında olmasını öneriyor. Öte yandan vitamin ve mineral açısından yüksek Ispanak, pırasa, karnabahar kış sebzelerinin de düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Vücut yeterli vitamini almadığında ise iştah artışı tetiklenmiş oluyor.

 

Hareketin azalması ile birlikte başlayan kilo artışına en sağlıklı çözümü FitChef sunuyor. FitChef, kışın iştahı dengeleyen, vitamin açısından doygun, mevsiminde günlük sebze ve meyveler içeren “Zayıflama ve Dengeli Beslenme” paketleri ile mevsimsel kilo alımının önüne geçiyor. Vücudun günlük besin ihtiyaçlarını kişiye özel olarak uzman diyetisyenler ile hesaplayan FitChef, sağlıklı beslenmeye vakit bulamayanlar, hangi sebzeyi hangi ayda tüketeceği konusunda kararsız olanlar için kurtarıcı görevi görüyor. Üstelik İstanbul’un neresinde olursanız olun, tek tıkla leziz yemekleri kapınıza getiriyor.

 

3 ana 2 ara öğünden oluşan, günlük mevsiminde sebze-meyveler, Ege’den alınan güvenilir etler, kişiye özel oluşturulan menü ve ücretsiz 7/24 diyetisyen desteği ile gönül rahatlığıyla tüketeceğiniz FitChef “Zayıflama ve Dengeli Beslenme” menüsü, lezzeti sağlık ile buluşturuyor.

 

Ispanak’ta 3 kat vitamin

Kilo artışının bir diğer önemli sebebi ise meyve-sebzeleri mevsiminde yeteri miktarda ve dengeli tüketmemek. Mevsiminde sebze ve meyvelerin metabolizma ve bağışıklık sistemine yararının daha fazla olduğu ve besin değerlerinin daha fazla olduğu biliniyor. Bir araştırmaya göre kışın toplanan ıspanakla yazın toplanan arasında C vitamini içeriği açısından üç kat fark saptanmıştır. Ayrıca mevsiminde yetişen meyve-sebzeler, doğal yolla geliştiği ve dışarıdan müdahale görmediği için zararlı tarım ürünlerini de daha az barındırıyor.

 

Doğru pişirdiğinize emin misiniz?

Son yıllarda popüler olan tek tip besin diyetlerinin de vücuda zararı büyük oluyor.

Bu nedenle her öğün dört ana besin grubundan; süt ve ürünleri, et, yumurta, kurubaklagil, sebze ve meyveler ve tahıllar yeterli miktarda ve doğru pişirme yöntemi ile hazırlayarak tüketmek kilo alımını ve halsizliği engelliyor.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Anahtar Kelimeler: Yüksek Vitaminle Beslen
Tarih: 08.01.2019 17:50
  • Salı 21.2 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.2 ° / 12.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 14.6 ° / 10.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.