Atayeter, bildiğini okumaya devam ediyor

Doğrudan şaşmayan adaylar gündeme damga vurmaya alıştı.

Atayeter, bildiğini okumaya devam ediyor

Bağımsız Türkiye Partisi’nin İzmir’de düzenlediği aday tanıtım toplantısında Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Öznur Atayeter tüm dikkatleri üzerine çekti. 

 Bağımsız Türkiye Partisi, yaklaşan yerel seçimlerde her ilden ve ilçeden aday çıkararak saha çalışmalarına başladı. 25 Şubat 2024 Tarihinde, İzmir’de Ege bölgesi illerinin adaylarını tanıtan Bağımsız Türkiye Partisi adaylarından bazıları kürsüde söz aldı. 

Seçime girecek olan adaylar hem yerel seçim atmosferini hem de gündemdeki siyasi gelişmeleri değerlendirdiler. Katılan adaylardan Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Öznur Atayeter, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i eleştirdi. Erzincan maden kazası sonrası grup toplantısında “Var Git Ölüm” türküsü ile ağlayan Meral Akşener’i alışılmışın dışında bir tarzla eleştirerek, Muğla’nın derdiyle dertlenen bir aday olduğunu ifade etti. 

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Sedat Aksakallı’ya dikkat çekerek, muhalefetin “Beşli Çete” olarak adlandırdığı bazı holdinglerin avukatı olduğunu ve Muğla’da bu şirketlerin yapmış olduğu faaliyetler sebebiyle doğaya ve yerli halka zarar verdiğinin altını çizdi. Kürsüde “Var Git Ölüm” türküsünü açarak bir süre salonu izleyen Atayeter, “Türküyü ve malum hadiseyi hepiniz biliyorsunuz, ben de şöyle bir gözlem yaptım, bakayım duygulanan var mı? Ben de ağlamadığıma göre problem yok” diyerek İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ağlamasına eleştirel bir atıfta bulundu. Devamında ise bu ağlamayı samimi bulmadığını siyasetin ağlanarak, ajitasyon yaparak yapılamayacağını, somut verilerle sorunlara çözüm getirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Son olarak Meral Akşener’e “Acaba Akbelen’de ormanlar kesilirken ağlamış mıydı? Acaba Yatağan’da çeşitli holdingler tarafından sömürülen madenlerimiz için ağlamış mıydı? Kendisinin 6 Şubat Depreminde ağladığını göreniniz var mıydı? Siyasi cinayetleri mertlikle özdeşleştirip bunlara tanık olduğunu anladığımız Meral Akşener, bu cinayetlerde ağlamış mıydı?” diyerek dikkatleri üzerine çekti. Salonda konuşması büyük beğeni toplayan Öznur Atayeter, yaptığı çalışmalar ve söylemlerinin yanı sıra, Muğla siyasi tarihinin ilk kadın belediye başkan adayı olarak siyasi yolculuğuna hızlı ve etkili bir giriş yapmış oldu. 


Anahtar Kelimeler: Atayeter bildiğini okumaya devam ediyor
Tarih: 27.02.2024 17:27 Güncelleme: 27.02.2024 17:30
  • Cumartesi 26 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 16.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 27.6 ° / 18.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.