Bağcılar’da Bir Hafta İçinde İki Açılış

Bağcılar’da Bir Hafta İçinde İki Açılış

Bağcılar’da Bir Hafta İçinde İki Açılış

Bağcılar Belediyesi, geçtiğimiz hafta içinde Vefahane Yaşam Merkezi ve Ateştuğla Kütüphanesi’ni ilçeye kazandırdı. Vefahane’nin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ateştuğla Kütüphanesi’nin açılışını ise Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptı. Vefahane’den övgüyle bahseden Erdoğan, “Bu güzide mekanlar, gençleri adeta bir hayat stajyeri gibi büyüklerimizle buluşturmaya başladığında, kıymetli başka bir hizmeti daha sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

Bağcılar Belediyesi, sosyal belediyecilik anlamında önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda hazırlıklarını tamamlayan Bağcılar Belediyesi, bir hafta içinde iki açılışa ev sahipliği yaptı. Bunlardan biri yaşlılara yönelik olan Vefahane Yaşam Merkezi diğeri ise gençleri merkeze alan Ateştuğla Kütüphanesi.

Sancaktepe Mahallesi’nde hizmete sunulan Vefahane Yaşam Merkezi’nin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve ilçe sakinleri katıldı. Programda Vefahane Yaşam Merkezi’nce yürütülen “Büyüklerimiz Değerlerimiz” projesinin tanıtımı da yapıldı.

Şefkat geleneğinin kurumlaşmış bir hali

Burada konuşan Erdoğan, şefkat geleneğinin kurumlaşmış bir hali olan Vefahane Yaşam Merkezi'nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yaşlılarından öğrenen, büyüklerini gönlünde ağırlayabilen toplumların geleceğe daha emin adımlar ve güvenle ilerlediğini vurgulayan Erdoğan, Vefahane gibi yapıların, yaşlılara toplum olarak değer verildiğini ve baş üstünde tutulduklarını gösteren, her türlü ihtiyaçlarıyla ilgilenilen yerler olduğunu kaydetti.

Yaşlıların bazı durumlarda devlet bakımında olması gerektiğini kaydeden Erdoğan, "Darüşşafaka'dan beri süren gelenekle 2002 yılında 63 resmi huzurevinde 4 bin 952 yaşlımıza hizmet veriliyordu. Bu sayı 2023 yılı Aralık ayı itibarıyla 17 bin 542 kapasiteli, 168 resmi huzurevinde 14 bin 644 yaşlımızın ev sahipliğine ulaştı." diye konuştu. Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının desteğiyle yerel paydaşlar iş birliğinde açılan ilk uygulama örneği olan Vefahane Yaşam Merkezi'nin önem taşıdığını dile getirdi.

Vefahane gibi kuruluşlar tüm illerde yaygınlaşmalı

Büyüklerin gezi, tiyatro, konser, piknik gibi etkinlikler vasıtasıyla keyifli zaman geçirerek sosyal hayatın aktif bir parçası haline gelebildiğini söyleyen Erdoğan şöyle devam etti: “Bu güzide mekanlar, gençleri adeta bir hayat stajyeri gibi büyüklerimizle buluşturmaya başladığında, kıymetli başka bir hizmeti daha sağlayacağını düşünüyorum. Büyüklerimiz hayatları boyunca alışık oldukları sosyal birlikteliği devam ettirirken, gençler eşsiz bir hayat okulunun eğitimini alabilecekler." Vefahane gibi kuruluşların tüm illerde yaygınlaşması temennisinde bulunan Erdoğan, Yaşam Merkezi'nin organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Projenin mimarı Başkan Özdemir ise “Burasının varlık sebebimiz, dualarıyla, tecrübeleriyle geleceğimize ışık olan değerli büyüklerimizin ikinci adresi olacağına inanıyoruz. Merkezimiz, yaşlılarımıza sadece fiziksel değil, ruhsal olarak da zenginlik katacak bir ortam sunuyor. 2.129 metrekarelik kullanım alanı bulunan tesiste İlçemizde ikamet eden 65 yaş üstü hemşehrilerimize hitap ediyor. 5 katlı merkezimizde şu anda 874 kayıtlı kursiyerimize hizmet veriyoruz” diye konuştu.

Erdoğan, koronun seslendirdiği türküleri dinledi

Konuşmaların ardından Emine Erdoğan'a Ayetel Kürsi tablosu hediye edildi. Erdoğan, toplu fotoğraf çekiminin ardından Vefahane Yaşam Merkezi'ndeki resim, dini eğitim, akıl-strateji, dikiş, ahşap, kuaför, eğitim ve müzik atölyeleri ile kütüphaneyi gezerek bilgi aldı. Erdoğan, müzik atölyesinde kadınlardan oluşan koronun seslendirdiği "Dostum dostum" türküsü ile "Sevdim seni mabuduma canan diye sevdim" ilahisini dinledi.

Vefahane’de sunulan hizmetler:

Bağcılar'da ikamet eden 65 yaş üstü vatandaşların kullanımına sunulan Vefahane Yaşam Merkezi, 16 eğitim atölyesi ve 8 terapi hizmetiyle faaliyet gösteriyor.

Ulaşım konusunda zorlanan yaşlılar için servis hizmeti verilirken, ders aralarında kursiyerlere çay ve çorba ikramı yapılıyor.

Yaşlılar, merkezde aşçılık, kadın ve erkek spor, tekstil, ahşap boyama ve yakma, cam boyama ve kozalak örme, kadın ve erkek dini eğitim, müzik, okuma yazma, ahşap oyuncak, teknoloji, doğa fotoğrafçılığı, resim, kütüphane ve hobi bahçesi atölyelerine katılabiliyor.

Bunun yanı sıra yaşlılar diyetisyen, ergoterapi, teknoterapi, fizyoterapi, psikolog, kurumda ve evde banyo hizmeti, kurumda ve evde kuaför hizmetlerinden de faydalanabiliyor.

Bağcılar’a 350 kişilik kütüphane

Demirkapı Mahallesi’ndeki Ateştuğla Kütüphanesi’nin açılışını yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun ile Bağcılar Belediye Başkanı Abdlullah Özdemir eşlik etti. İlçe sakinleri de büyük açılışa yoğun ilgi gösterdi.

Gelecek kuşaklara sağlıklı bir nesil bırakmak ana çalışma noktamız

Konuşmasında 2002'den bu yana eğitim alanında yapılan çalışmaları anlatan Tekin, "2002'ye kadar okul, derslik, spor salonu, atölye, öğretmen sayısı, eğitimle ilgili her ne varsa 2002'den bugüne her birini en az ikiyle çarpın. Derslik sayısı iki kattan fazla. Öğretmen sayısının yaklaşık yüzde 75'i 2002 sonrası atanmış durumda. Aklınıza gelebilecek her türlü adımı attık. Bunların hepsini düşündüğümüzde şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki 2002 sonrası Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ana hedefi eğitim öğretim süreci, gençlerimiz. Nesiller inşa etmek, neslimizi ihya etmek, gelecek kuşaklara sağlıklı bir nesil bırakmak bizim ana çalışma noktamız" dedi. Tekin, Millî Eğitim Bakanı olarak eğitim öğretim sürecine katkı veren öğretmenler, veliler, belediyeler, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerine şükranlarını sunduğunu dile getirdi.

Her geçen gün ilçemizi güzelleştiriyoruz

Kütüphanenin öğrencilerimize yeni bir soluk getireceğini belirten Özdemir ise “Öğrenci kardeşlerimizin uygun ve donanımlı ortamlarda ders çalışabilmeleri için hazırladığımız bu proje kapsamında 350 öğrencimiz aynı anda ders çalışma fırsatı bulabilecek. 110 kişilik kitap kafe alanına da sahip olan bu merkezde ayrı toplu ders çalışma ortamlarına ve bir tane de konferans salonuna sahip. İstiyoruz ki, Bağcılar’ımızdan başarılarıyla göğsümüzü kabartacak nice bilim insanları yetişsin. İstiyoruz ki Bağcılar’da yaşayan her bir gencimiz ilim yolculuğuna çıktığında bir eksiği olmasın, herhangi bir zorluk yaşamasın. Çok şükür her geçen gün ilçemizi birlikte güzelleştiriyor, gençlerimizin ufkuyla yarınlarımıza daima ümitle bakıyoruz” diye konuştu.

Konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesen Bakan Tekin, ardından kütüphaneyi gezip incelemelerde bulundu. Öğrenci ve vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çektirdi.


İstanbul,Bağcılar Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 05.02.2024 13:53
  • Pazar 27.3 ° / 21.2 ° false
  • Pazartesi 28.1 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 29.3 ° / 20.7 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.