Bahçe Kaymakamı, Asrın Felaketindeki Destekleri için Başkan Ergün'e Teşekkür Etti

Bahçe Kaymakamı, Asrın Felaketindeki Destekleri için Başkan Ergün'e Teşekkür Etti

Bahçe Kaymakamı, Asrın Felaketindeki Destekleri için Başkan Ergün

Asrın felaketi olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli depremlerinin birinci yılında Osmaniye ilinin Bahçe ilçesinde ‘Deprem Şehitleri Anma Programı’ düzenlendi. Anma programında konuşan Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, depremin ilk anından itibaren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanlarında olduğunu ve ciddi desteklerde bulunduğunu belirterek, teşekkür etti. Kayabaşı ayrıca Başkan Ergün’e iletilmek üzere, Manisa Büyükşehir Belediyesi ekiplerine plaket takdim etti.

6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’de, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşen 7,7 şiddetindeki deprem, Türkiye tarihinin en büyük felaketi olarak kayıtlara geçti ve ülkede derin yaralar açtı. 11 ilin etkilendiği depremin ilk anından itibaren harekete geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye ekipleri, gönüllü çalışanları, araç ve iş makineleri, yiyecek, giyecek destekleri başta olmak üzere, tüm imkanlarını bölgede seferber etti. Asrın felaketinin birinci yılında depremden etkilenen Osmaniye ilinin Bahçe ilçesinde ‘Deprem Şehitleri Anma Programı’ düzenlendi. Eski İlçe Jandarma Komutanlığı Alanı’nda düzenlenen anma programa Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri de katıldı. Programda konuşan Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, “6 Şubat sabahı aynı çorbaya kaşık salladığımız kıymetli hemşehrilerimiz, Manisa’dan gelen değerli misafirlerimiz hepinizi sevgiyle selamlıyorum. 6 Şubat günü hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Malumunuz, 6 Şubat depremlerinden ilçemizde ciddi şekilde etkilendi. İlçemizde 31 vatandaşımızı kaybettik. Yüzlerce yaralımız oldu. Bunun dışında deprem bölgesinde hemşerilerimiz hayatlarını kaybetti. Allah rahmet eylesin. Tabi binlerce ağır hasarlı binamız, iş yerimiz oldu. Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Jandarmamız, birçok kamu kurumumuz, camiimiz, okulumuz ağır hasar aldı, yıkıldı. Ama hamdolsun ki, 6 Şubat sabahında nasıl hep birlikte mücadele ettiysek, yine hep birlikte yaralarımızı saracağız. Rabbim o günleri bir daha yaşatmasın. 6 Şubat sabahında, ilk andan itibaren, belediyemiz, kamu kurumlarımız, vatandaşlarımız, muhtarlarımız, siyasi parti temsilcileri, hep bir araya geldik ve bu yarayı nasıl sarabiliriz, mücadelesine giriştik. Sadece ilçede bir birlik olmadı. Türkiye adeta bir ve bütün olmuştu. Türkiye’nin her yerinden ilçemize yardımlar yağdı. Çadırlar, sobalar, odun, kömür geldi. Ama özellikle Manisa’dan gelen yardım bize ciddi destek oldu. Bu vesileyle bende depremin ilk anından itibaren yaptıkları yardımdan dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum. Bugün de bizi yalnız bırakmadı, anma gününde sağ olsun ekibini gönderdi. Bizzat tekrardan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Ergün’e Plaket 

Deprem Şehitlerini Anma Programı’nın ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi heyetini konuk eden Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, Başkan Ergün’e iletilmek üzere plaket takdiminde bulundu.  Kaymakam Kayabaşı, başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere tüm ekiplerine teşekkürlerini yineledi. 


Manisa,Manisa Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 07.02.2024 01:38
  • Çarşamba 23.2 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24.5 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Cuma 26.2 ° / 19.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.