Başkan Demir’den kentsel dönüşüm vurgusu

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Samsun’da kentsel dönüşüm yapılması gereken tüm alanlar tespit edilmiş durumda. Samsun’da kentsel dönüşüm artık tarihe kavuşacak. Samsun tüm dünyaya örne

Başkan Demir’den kentsel dönüşüm vurgusu

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2024 yılı Mart Ayı Olağan Toplantısı 1’inci Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında 34 gündem maddesi görüşülerek ilgili komisyonlara sevk edildi.

CİDDİ BİR YAPI STOĞU İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART

Konuşmasına Samsun’da bu gece meydana gelen 4.0 şiddetindeki depremle başlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Sahur vaktinde bir deprem yaşadık. Karadeniz’de Atakum açıklarında. Hepimize büyük geçmiş olsun. Rabbim ülkemizi ve bütün insanlığı bu tür afetlerden korusun. Türkiye’nin her santimetresi deprem kuşağında. Bu zeminin sert yada yumuşak olmasına göre değişiyor. Ama bu coğrafya hareketli bir coğrafya. 80-90’ lı yıllarda köylerden kentlerden yoğun göçün neticesinde yerel yönetimler planlı yapılaşmaya öncülük yapamadı. O yıllarda mühendislik de depreme dayanıklı bina yapma noktasında bugünkü kadar gelişmediğinden çok ciddi bir yapı stoğunun bugün kentsel dönüşüme tabi tutulması gerekiyor. Yapı stoğunun büyük ölçüde yenilenmesi gerçeği ile karşı karşıyayız” dedi.

‘SAMSUN’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM ARTIK TARİHE KAVUŞACAK”

Samsun’da sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Demir, “Samsun’da kentsel dönüşüm noktasında önemli icraatlar hayata geçirildi. Gülsan Sanayi Sitesi 2 ay içinde kamulaştırması tamamlanacak. Oradaki esnaf Mayıs ayı içinde Toybelen Sanayi Sitesi’ne taşınacak. Zeytinlik, Hastanebaşı ve Kadıköy de kentsel dönüşüme yönelik hazırladığımız imar planı da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından onaylandı. Diğer 12 mahallede arkadaşlarımız gerekli tespitleri yaptı. İnşallah yeni dönemde meclise gelecek. Samsun’da kentsel dönüşüm yapılması gereken tüm alanlar tespit edilmiş durumda. Adalet mahallesinde ise dönüşüm başladı. Samsun’da kentsel dönüşüm artık tarihe kavuşacak. Samsun tüm dünyaya örnek olmasında önemli bir aşama kat edecek” diye konuştu.  

SAMSUN MÜZESİ AÇILIYOR

Başkan Demir, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Çarşamba günü Samsun’a geleceğini belirterek “Samsun Müzesi’nin açılışını gerçekleştireceğiz. Harika bir müze oldu. Ardından da Turizm Master Planı kesinleşti. Basımı yapıldı. Çarşamba günü Turizm Master Planı’nın lansmanını da gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

 


Samsun,Samsun Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 14.03.2024 02:04
  • Perşembe 24.2 ° / 15.5 ° false
  • Cuma 27.4 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19 ° / 15.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.