Başkan Kesimoğlu; “Yeni yılda ve sonrasında da, vatandaşlarımızla birlikte şehrimizi geleceğe taşımaya devam edeceğiz”

Başkan Kesimoğlu; “Yeni yılda ve sonrasında da, vatandaşlarımızla birlikte şehrimizi geleceğe taşımaya devam edeceğiz”

Başkan Kesimoğlu; “Yeni yılda ve sonrasında da, vatandaşlarımızla birlikte şehrimizi geleceğe taşımaya devam edeceğiz”

Kırklareli Belediyesi 2024’e hazır

Başkan Kesimoğlu; “Yeni yılda ve sonrasında da, vatandaşlarımızla birlikte şehrimizi geleceğe taşımaya devam edeceğiz”

2023 yılını yoğun bir çalışma temposu ile tamamlayan Kırklareli Belediyesi, 2024 yılına girilmesiyle birlikte; günlük, haftalık, aylık ve yıllık planlarını yeniden gözden geçirdi. Belediyenin tüm birimleriyle aktif bir şekilde sahada olmaya devam edeceğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu; “Zorlu bir yılı hep birlikte geride bıraktık. Bu süreçte, sadece Kırklareli için değil, doğal afetlerde ve özellikle Şubat ayında yaşadığımız deprem sonrasında, oradaki vatandaşlarımız için de, Kırklareli halkıyla birlikte çalıştık. Şehrimizde, hemşehrilerimizin her zaman yanında olduk. Şikayet ve talepleri, dijital kanallarımızı da aktif olarak kullanarak hızlı bir şekilde çözüme ulaştırdık. Altyapı ve üst yapı çalışmalarımızı tüm imkanlarımızı seferber ederek hayata geçirmek için gayret ettik. İlk yapıldığında çeşitli eleştiri ve tartışmalara yol açan akıllı kavşak uygulamamız, bölgedeki trafik akışına yeni bir düzen ve anlayış getirdi. O lokasyondaki trafik kazası sayısı sıfırlandı. Akıllı kavşağın devamında, Öztürk Bulvarı ve Prof. Mazhar Osman Usman Bulvarı’nı yeni bir peyzaj ve ışıklandırma ile halkımızın hizmetine sunduk. Yeni adliye bölgesindeki caddemizi de yeniledik” dedi.

Kırklareli’nin gurur abidesi olan Kapalı Pazar Yeri ve Fuar Alanı’nda, bu yıl 3.sü düzenlenen Tarım Gıda Sanayi Hayvancılık ve Otomotiv Fuarı’na yine ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Başkan Kesimoğlu; “Belediyeciliğin sadece altyapı ve üst yapı çalışmasından ibaret olmadığını her fırsatta dile getiriyorum. Şehrimize kazandırdığımız vizyon sayesinde, kentin ufku genişledi, sosyal, kültürel, turistik ve ekonomik ivmeleri yükseldi. Yaptığımız yatırımların meyvalarını alıyoruz ve bundan son derece mutluyuz. Fuarda yüzlerce katılımcı ve binlerce ziyaretçiyi ağırladık. Yine, Yayla Mahallesi’nde bir güneş gibi parlayan Atatürk Evi’ni 5 yılda 750 bini aşkın kişi ziyaret etti. Bu 750 bin kişi, Kırklareli’ni gezdi, alışveriş yaptı, burada konakladı, gittiği yerlerde Kırklareli’yi anlattı ve şehrimize başkalarının da gelmesini sağladı. Bu ayrıntılar, tarihe not düşülmesi gereken önemli konulardır” dedi.

Kırklareli’nde, sosyal belediyeciliği de tüm ekonomik zorluklara rağmen nitelikli şekilde devam ettirdiklerini belirten Kesimoğlu; “Ülkemizdeki ekonomik sıkıntılara rağmen, ne vatandaşlarımızı, ne de personelimizi asla mağdur etmedik. Hizmetlerimizi aksatmadık. Kültür sanat etkinlikleriyle de insanlarımızın yaşamlarına dokunmaya devam ettik. Cumhuriyetimizin 100. Yılını, kurtuluşumuzun 101. Yılını önemli organizasyonlar ile kutladık. Avrupa Parlamentosu’ndan Avrupa Şeref Bayrağı ile ödüllendirildik. İklim kriziyle ilgili önemli protokoller imzaladık. Sokaktaki can dostlarımızı geçici hayvan bakımevinde itina ve şefkatle misafir ettik. Tır ve kamyonların şehir dışında tek bölgede toplanabilmesi için Dereköy yolu üzerinde bir park bölgesi oluşturduk. Su artıma tesisimizin teknik altyapısını güçlendirdik. Kısacası her yaştan insanımıza, ihtiyaç duyduğu, talep ettiği ve arzuladığı hizmetleri, kimseyi ayırt etmeden ulaştırdık. Bunları, iller bankasından gelen payımızın büyük bir kısmı kesilmesine, çeşitli siyasi konuların önümüze sürekli çıkarılmasına ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik dar boğaza rağmen hayata geçirdik” diye konuştu.

2024 yılına da tüm planlamaları tamamlanmış şekilde hazır durumda girdiklerini kaydeden Kesimoğlu; “Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da insanlarımıza dokunmayı, onların refahı ve konforu için yeni ve güncel uygulamalarımızı hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Buna hem donanım, hem vizyon hem de heyecan olarak hazırız. Şehrimizi çok daha iyi seviyelere ulaştırmaya, vatandaşlarımızla elbirliğiyle kentimizin geleceğini tasarlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Kırklareli,Kırklareli Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 04.01.2024 13:35
  • Pazar 27.3 ° / 21.2 ° false
  • Pazartesi 28.1 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 29.3 ° / 20.7 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.