BAŞKAN TUTUK ŞAMPİYON BUSE TOSUN’U MİSAFİR ETTİ

BAŞKAN TUTUK ŞAMPİYON BUSE TOSUN’U MİSAFİR ETTİ

BAŞKAN TUTUK ŞAMPİYON BUSE TOSUN’U MİSAFİR ETTİ

Romanya’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 68 kiloda Avrupa Şampiyonu olan Buse Tosun Çavuşoğlu, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’u ziyaret etti.

Başkanlık ziyareti öncesi Yalova Belediyespor bünyesinde yer alan Güreş Kulübü yetkilileri ve sporcuları tarafından meşalelerle karşılanan Milli Güreşçi Tosun, ardından Başkan Tutuk ve AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü ile bir araya geldi.

Başkan Tutuk’u ziyaret sırasında Tosun ile birlikte Yalova Güreş İl Temsilcisi Hakkı Bağatar, Yalova Belediyespor Güreş Kulübü Sorumlusu ve eski Milli Güreşçi Ali Kayalı, sporcunun antrenörü Serkan Tosun ile diğer antrenörler Murat Gençtürk ve Adil Çoban’da yer aldı.

Başkan Tutuk “Adını Yalova’ya Altın Harflerle Yazdırdın”

Başta Yalova olmak ve ülkemize bu gururu yaşattığı için teşekkür ederim diye sözlerine başlayan Başkan Tutuk; “Senin yerin bizde çok ayrı öncelikle seni tebrik ediyorum. Sen başta şehrimiz olmak üzere ülkemizi başarılı bir şekilde temsil ederek Avrupa Şampiyonu oldun ve bizleri gururlandırdın.  Adını altın harflerle Yalovalıların gönlüne yazdın. Ben bu başarını Olimpiyat Şampiyonasıyla taçlandıracağına canı gönülden inanıyorum. Yalova Belediyesi olarak, Mustafa ağabeyin olarak her zaman sana destek vereceğiz” dedi.

Altyapıdan Gençlerimiz Geliyor

Yalova Belediyespor olarak atılım gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Tutuk: “Yalova Belediyespor bünyesinde 800’e yakın sporcumuz var. Biz hedef olarak bu sayıyı 2500’e çıkarmayı planlıyoruz. Güreş Kulübümüzde 100 yakın kardeşimiz bulunuyor. Bu kardeşlerimizde Belediyespor bünyemizde yer alan eski Milli Güreşçimiz Ali Kayalı ve birbirinden değerli hocalarımız eşliğinde çalışıyorlar. Onlarda Buse ablaları gibi başarılı bir sporcuyu örnek alarak ilerliyorlar. Önümüzde ki yıllarda Yalova’dan yeni Sırrı Acarlar, Ali Kayalı’lar ve Buse Tosunlar çıkacak” dedi.

Güçlü “Gurur Duyuyoruz”

Tosun başarısından gurur duyduklarını belirten AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü: “Buse kardeşimizin Avrupa Şampiyonluğu hepimizi gururlandırmıştır. Sırrı Acar ve burada bulunan Ali Kayalı ağabeyimden sonra bu üst düzey başarının kazanılması bizleri oldukça mutlu etmiştir. Ben Buse kardeşimizin daha birçok başarıya imza atacağına inanıyorum” dedi.

Tosun “Başarımı Olimpiyatlarda Sürdürmek İstiyorum”

Misafirperverliği ve karşılama için Başkan Tutuk’a teşekkür eden Tosun; “Şehrimize ve ülkemize altın madalya getirdiğim için çok mutluyum. Bu başarımı olimpiyatlarda sürdürmek istiyorum. Ülkemize ve ilimize her zaman layık olmaya çalışacağım. Ben Yalova’da olduğum sürece genç kardeşlerimin yanında oluyorum ve antrenmanlarına katılıyorum. Sizlerin de desteğiyle Yalova’dan birçok sporcunun başarılar elde edeceğine inanıyorum. Ayrıca size misafirperverliğiniz ve yapılan karşılama için teşekkür ederim” dedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Tutuk, Şampiyon Buse Tosun’a Yürüyen Köşk temalı plaket ve çiçek takdim ederek başarılarının devamını diledi.


Yalova,Yalova Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 23.02.2024 13:58
  • Cumartesi 27.4 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 21.2 ° false
  • Pazartesi 28.1 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.