Beykoz Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu!

Bu törendeki en büyük mutluluğumuz ve gururumuz, bugün burada üniversitemizden 1.700’e yakın öğrencimizi başarılı bir şekilde mezun ediyor ve onları hayata uğurluyor olmamız...

Beykoz Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu!

Beykoz Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı. 18 Temmuz Salı günü düzenlenen törene 2022-2023 akademik yılını başarıyla tamamlayan mezunlar, aileleri ve akademisyenler katıldı. Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, mezuniyetin yeni bir başlangıç olduğunu belirterek “Bugün buradaki mezun öğrencilerimiz yaşamlarınızda yeni bir sayfa açılıyor ve yeni bir döneme başlangıç yapıyorsunuz. Şimdi sizler için zorlu bir yaşam mücadelesi başlıyor. Sahip olduğunuz birikim ile mesleğinizde ve Dünya’nın neresinde olursanız olun yapacağınız işlerde başarılı olmaya adaysınız.” dedi.

Beykoz Üniversitesi’nin 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 18 Temmuz Salı günü Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Yerleşkesi Spor Bilimleri Fakültesi Akademi Stadyumunda yapıldı. 2022-2023 akademik yılını başarıyla tamamlayan 1.700’e yakın öğrenci üniversiteden mezun olarak yeni hayatlarına merhaba dedi. Törene Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam, Beykoz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ruhi Engin Özmen, Mütevelli Heyet Üyeleri, Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman, Üniversite Danışma Kurulu Üyeleri, dekanlar, öğretim üyeleri, mezunlar ve aileleri katıldı.

7 bin 500’e yakın mezun öğrenci

Mezuniyet Töreninde konuşan Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, öğrencilerin başarıları ile her daim mutluluk duyduklarını ifade ederken şunları söyledi: 

“Bu törendeki en büyük mutluluğumuz ve gururumuz, bugün burada üniversitemizden 1.700’e yakın öğrencimizi başarılı bir şekilde mezun ediyor ve onları hayata uğurluyor olmamız. Önlisans, lisans ve yüksek lisans programlarımızda not ortalamalarıyla ilk üç dereceye girerek mezun olan öğrencilerimize baktığımız zaman tamamı kadın öğrencilerimiz. Kadın mezunlarımız bu yüksek başarılarından dolayı güçlü bir takdiri hak ediyorlar. Diğer bir yandan mezunlarımız arasında Dünya’nın değişik coğrafyalarından üniversitemize öğrenimleri için gelen uluslararası öğrencilerimiz de bulunuyor. Üniversitemizin uluslararasılaşma ve çok kültürlü bir üniversite ortamı oluşturma hedeflerimize katkıları için uluslararası öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.”

2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni kapsamında konuşma yapan Mütevelli Heyet Başkanı R. Engin Özmen mezunlara hitaben şöyle konuştu; “Mezun olan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Sizlerin başarısına ortak olmak çok güzel. Öğrencilerimizin memnuniyet algısı bizler için son derece önemli. Görüyorum ki öğrencilerimiz Beykoz Üniversitesi’nden mezun olurken büyük bir mutluluk yaşıyorlar. Her zaman birlikte olacağımıza inanıyorum. Sizlerin başarılarını duymak hepimizi çok mutlu edecek." dedi. 

“Mezunlarımızın yaklaşık yüzde 90’ı bir işe yerleşti”

Bugüne kadar Beykoz Üniversitesi’nden mezun olanların yüzde 90’a yakınının ya bir işe yerleştiğini ya da kendi işlerini kurduğunu belirten Durman, sözlerine şöyle devam etti:

“Günümüzde, üniversite öğrenimi sonrasında işsizlik en temel sorunların başında geliyor. Üniversite olarak bizleri diğer üniversitelerden ayıran, fark yaratmamızı sağlayan en önemli özelliğimiz, öğrencilerimizin mezun olur olmaz ve hatta öğrenimleri süresince istihdam edilebilmelerine, kendi işlerini kurabilmelerine olanak sağlayan, mezunlarımızı profesyonel iş hayatına hazırlayan özgün bir eğitim-öğretim yaklaşımı sunmamız. Bu çalışmalarımızın başarılı sonuçlarını da görüyoruz. Bugüne kadar üniversitemizden 7 bin 500’e yakın öğrenci mezun oldu. Mezunlarımızın yüzde 90’a yakını ya işe yerleşmiş ya kendi işlerini kurmuş ya da bir üst düzeyde öğrenimlerine devam ediyorlar.”

“Farklı olmaya, farklılığınızla zenginlik yaratmaya çalışın.”

Mezunlara seslenen Rektör Prof. Dr. Durman, mezuniyetin yeni bir başlangıç olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Mezun öğrencilerimizin üniversitemizin başarılarına ve geleceğine büyük katkıları olacağına yürekten inanıyorum. Bunun da ötesinde, yaşamınızda mesleki ve sosyal olarak donanımlı, iyi karakterli ve iyi insanlar olmayı sürdürdüğünüz ölçüde, üniversite olarak bizler de sizlerden aldığımız güçle geleneklerimizi muhafaza edeceğiz ve daha da güçleneceğiz. Her biriniz mesleğinizde yetkin, Beykoz Üniversitesi’nin sizlere kazandırmış olduğu çok yönlü ve güçlü bir birikimle mezun oluyorsunuz. Geleceğiniz için yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinin ve kendinizi her alanda sürekli geliştirme gayreti içinde olun. Farklı düşünebilme yeteneğinizi geliştirin, hangi alanda olursanız olun farklı olmaya, farklılığınızla zenginlik yaratmaya çalışın. Hepinizi sevgiyle kucaklıyor, sizlere, aileleriniz ve sevdikleriniz ile birlikte sağlıklı, mutlu, onurlu ve başarılı bir yaşam diliyorum.”

 

 


Tarih: 20.07.2023 09:22
  • Cuma 26.2 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.4 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 21.2 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.