Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye

Sibel Arna’nın youtube programı “Ne Olursan Ol Rahat Ol”a konuk oldu. Stüdyosundaki iki büyük profesyonel kayıt aletini Cem Yılmaz’ın hediye ettiğini söyleyen Bayar, tanesi 15-16 bin dolar olan cihazlar için Yılmaz’a teşekkür etti

Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye

Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye 

 

Başta Müslüm Gürses ve İbrahim Tatlıses olmak üzere onlarca kişiden dinlediğimiz yüzlerce şarkının bestekarı Burhan Bayar, Sibel Arna’nın youtube programı “Ne Olursan Ol Rahat Ol”a konuk oldu. Stüdyosundaki iki büyük profesyonel kayıt aletini Cem Yılmaz’ın hediye ettiğini söyleyen Bayar, tanesi 15-16 bin dolar olan cihazlar için Yılmaz’a teşekkür etti. 

 

Bu topraklarda çalınıp söylenmiş en damar şarkıların bestecisi o. Arabeskin orgenerali... Ordinaryüs profesörü... Müslüm Gürses’in çocukluk arkadaşı, “kardeşi”, İbrahim Tatlıses’in altın yıllarının mimarı, Orhan Gencebay’dan Ferdi Tayfur’a, Emrah’tan Ahmet Kaya’ya, Sezen Aksu’dan Mazhar Alanson’a sayısız sanatçının arkasındaki adam, bestecisi, aranjörü, çalgıcısı, orkestra şefi... ‘Mutlu ol yeter’, ‘Yıkılmışım Ben’, ‘Kurşuna Gerek Yok’ “Mavi Mavi” “Seni Yazdım Kalbime” ve daha niceleri onun eseri. Büyük müzik adamı Sibel Arna’nın youtube programı “Ne Olursan Ol Rahat Ol” a konuk oldu. Ve 50 yıllık müzik hayatı ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

 

MÜSLÜM İLE ÖLÜMÜNDEN BİR HAFTA ÖNCE BERABERDİK 

 

Müslüm ile beraber büyüdük. Ölene kadar kardeşten öteydik. Alkol problemi yüzünden kimse ona albüm yapmadığı için üzgündü. Dedim “Niye üzülüyorsun, zaten bu işleri ben yapıyorum, paramızda var. “Mutlu Ol Yeter”i öyle yaptık. Ölümünden bir hafta önce gördüm. Yeni bir telefon almıştık “Gel bana öğret” dedi. Aslında telefon bahaneydi, evden çıkarmamı istiyordu. Buluştuğumuzsa göz yaşı pınarları kuruduğu için ameliyat olacağını söyledi. “Ne gerek var, ağlama işte, olma ameliyat” dedim. Son görüşüm oldu. 

 

KİBARİYE VE MİNE KOŞAN ÜST DÜZEY SESLER 

Benim hayatımdaki tek şansım Türkiye’nin en kıymetli iki sesi İbrahim Tatlıses ve Müslüm Müslüm Gürses’le çalışmaktır. Kadın seslerden de yine olağanüstü okuyan iki isimle Mine Koşan ve Kibariye ile çalıştım. Kibariye okuma yazma bilmemesine rağmen sözleri en çabuk ezberleyen isimdir. 


Tarih: 27.04.2024 09:37
  • Çarşamba 23.8 ° / 15.4 ° false
  • Perşembe 24.2 ° / 15.5 ° false
  • Cuma 27.4 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.