Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

 

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?” şeklindeki sözlerine cevap verdi. 

 

AK Parti İlçe Başkanlığı’nda saat 13.30 sıralarında başlayan basın toplantısına, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP İlçe Başkanı Adnan İnan, Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan Adayı ve Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nuriye Altın, MHP Kadın Kolları Başkanı Muradiye Durak, Keşan Belediyesi Meclis Üyesi Sema Kılınç katıldı. 

“Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan tüm kadınlarımız ‘Cumhuriyet Kadınıdır”

“ATATÜRK’ÜN İZİNDEYİZ DEDİNİZ, SEÇİMDE PKK’YA FETÖ’YE UMUT VERDİNİZ”

Toplantıda ilk olarak konuşan Kılınç, “Geçtiğimiz günlerde Anıl Çakır mitingte ’’ Cumhuriyet kadınlarımızı’’ öne alalım diyerek hoş bir hareket gerçekleştirdiğini düşünüyor sanırım. Yaptığı hoş olmayan konuşmasıyla, onların bahsettiği kadınlar dışında diğer hanımefendiler sanırım başka bir ülkede yaşıyormuş gibi konuşma gerçekleştirdi. Çok üzülerek söylemek isterim ki, eğitimci bir birey olmasına rağmen şunu bilmiyor sanırım! Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan tüm kadınlarımız ‘Cumhuriyet Kadınıdır’. Dünden bugüne kazanılan zaferlerin her boyutunda, geleceği inşa eden nesillerin yetiştirilmesi başta olmak üzere kadınların katkılarını görüyoruz. Engin birikimi ve ferasetiyle cihan devleti Osmanlı’nın kuruluşuna ışık tutan Hayme Anadan, bebeğini beşikte bırakıp cepheye koşan Nene Hatun’a kadar bu izleri kesintisiz takip etmek mümkündür. 

 

 

“BU GURUR TABLOSUNU EBEDİ KILMAYA YETER”

Milli mücadelenin kahraman kadınları bile tek başına, bu gurur tablosunu ebedi kılmaya yeter. Düşmana karşı yürüttüğü mücadeleyle destanlar yazan Şerife Bacıyı, işgale karşı milletimizi harekete geçiren Halide Onbaşıyı, gazilikle şereflenen Halime Çavuşu, Nezahat Onbaşıyı, Gördesli Makbule’yi, şehit Tayyar Rahmiye’yi asla unutmadık, unutmayız! İşte Cumhuriyet kadınlarını ayrıştıranlar geçmişini unutanlar geleceğe asla ışık tutamayacaklardır. Siz Atatürk’ün askeriyiz dediniz Demirtaş’ın fedaisi kesildiniz. Siz Atatürk’ün izindeyiz dediniz, seçimde PKK’ya Fetö’ye umut verdiniz. Atatürk ebedi önderimiz dediniz, Atatürk ırkçı diyeni vekil ettiniz, Atatürk bayrak ve vatan mücadelesi yaptı, siz genel merkezinizde bayrak kaldırıp özerklik istediniz! İşte ağzına cumhuriyet kadınlarını almaya çalışan zati muhteremler bunlar. Siyasette de, zafer yarışında da; harbi olun, hasbi olun, mert olun. Yenileceksiniz, öyleyse şerefinizle yenilin!” dedi.

“CHP İLÇE BAŞKANI’NI ESEFLE KINIYORUM”

Daha sonra söz alan Helvacıoğlu, “Dün akşam yeni mahalle mitinginde CHP İlçe Başkanı Sayın Anıl Çakır’ın kadınlarımıza yönelik, adeta ibret vesikası ifadelerini utançla izledik. Söylerken bile utanıyorum ama ‘bizim kadınlarımız cumhuriyet kadını, sizinkiler ne kadını bilemem’ diyen CHP İlçe Başkanı’nı esefle kınıyorum. Kadınlarımızı aşağılayan ve ötekileştiren bu sözler sadece kadınlarımızı değil tüm Keşan’ı derinden yaralamıştır. Sayın Çakır; siyasi kaygılarınızı ve seçim nedeniyle dışa vurduğunuz ruh hallerinizi çok iyi biliyoruz. Ama ne nedenle olursa olsun, kadınlarımıza yönelik bu iğrenç söylemi geri alacak ve özür dileyeceksiniz. Sözde kadın hakları savunucusu ve her fırsatta kadınlar üzerinden rant peşinde koşan CHP İlçe Başkanı’nın bu düşüncesi kötü huylu bir tümördür. Kendisi gibi düşünmeyen, kendi partisinden olmayan tüm kadınlarımıza yaptığı bu iğrenç saldırı, hakaret ve kışkırtmanın kabul edilir hiç bir yanı yoktur. Keşan’da yaşayan kadınlarımız, Atatürk’ün yolunda, cumhuriyetimizin izindedir ve partisi, düşüncesi ne olursa olsun bizim için tüm kadınlarımız eşittir duyduğu siyasi kaygı nedeniyle, kadınlarımız üzerinden kaos beklentisi içinde bulunan CHP İlçe Başkanına sesleniyorum; derhâl tüm kadınlarımızdan ve Keşan halkından özür dileyeceksin… 

“ATATÜRK’ÜN GURURLA BAHSETTİĞİ TÜRK KADINLARIYIZ”

Bu utanç verici ifadelerinin ve siyasi korku ile kadınlarımız üzerinden takındığın bu ayrıştırma dilinin Keşan’ımıza hiç yakışmadığını bil istiyorum. Bu utanç kaynağı sözlerinin savunulacak, mazeret üretilecek, meşrulaştırılacak hiç bir yanı olamaz. Keşan’da yaşayan kadınlarımız, siyasete nezaket ve zarafet katarken, bizim dilimiz hep sevgi ve kardeşlik dili olacak. Bu vesileyle ben hem belediyem hem de partim adına, Keşan’da yaşayan tüm kadınlarımıza sağlık, huzur ve mutluluk temenni ediyorum”

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gururla bahsettiği Türk kadınlarıyız”

“İYASİ GÖRÜŞÜ NE OLURSA OLSUN HER KADIN ÖZELDİR”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kadınlara verdiği seçme ve seçilme hakkından dolayı minnet ve şükranla bir kez daha andığını ifade eden Altın, şöyle dedi: “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kadına verdiği önem tartışılmaz bir gerçek. AK Parti kadınlarımızı her zaman ön safta tutmuştur. Cumhuriyetin ilanından bu güne kadar kadın üzerinden siyaset yapan, ayrıştıran hiçbir görüş toplumda karşılık bulmamıştır. Siyasi görüşü ne olursa olsun her kadın özeldir. Siyasi bir partinin ilçe başkanı olan beyefendiyi kadınlar üzerinden yaptığı konuşmasından dolayı kınıyorum. Bizler aynı bayrağın altında yaşayan, cumhuriyetin kuruluşundan bu gene hizmet eden, evlatlar yetiştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gururla bahsettiği Türk kadınlarıyız. Kadınlarımızı ayrıştırmadan çalışmaya devam edeceğiz dediler.

Haber: Nezir KARAYÜN 


Tarih: 28.03.2024 10:42
  • Cumartesi 26 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 16.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 27.6 ° / 18.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.